افسانه ظروفی
مواد لازم
آرد نان 500 گرم
نمك 1 قاشق چایخوری
شكر 50 گرم
شیر 320 میلیلیتر (حدود یکپیمانه + یک سوم پیمانه)
پودر مایه خمیر 7 گرم
كره بینمک (در دمای محیط) 340 گرم
مواد لازم برای روی دانمارکی
کرم پاتیسیر به میزان لازم
کمپوت آناناس به میزان لازم
سوهان عسلی بادامی به میزان لازم
روش تهیه شیرینی دانمارکی آناناس
آرد، نمك و شكر را در كاسه بزرگی بریزید و در مرکز آن حفرهای بسازید.
آنگاه شیر را گرم کنید و مایه خمیر و 1 قاشق سوپخوری از مخلوط آرد را به آن بیفزائید و هم بزنید.
سپس رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا حبابهایی روی مایه خمیر بوجود آید.
حالا آن را درون آرد بریزید و مخلوط کنید تا مواد خمیر شود. خمیر را ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در سلفون بپیچید و یك ساعت در یخچال نگه دارید.
در این میان کره را بین دو کاغذ روغنی با وردنه باز کنید و به اندازه 10×20 سانتیمتر درآورید.
اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به اندازه 12×40 سانتیمتر باز كنید و کره را روی نیمی از خمیر بگذارید.
آنگاه نیمه دیگر خمیر را روی کره تا کنید و اطراف خمیر را بهم بچسبانید تا کره کاملا در خمیر قرار بگیرد.
سپس خمیر را باز کنید (به شکل مستطیل) و آن را مانند پاکت نامه، سه لا تا بزنید. خمیر را در سلفون بپیچید و 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
به همین ترتیب تا زدن خمیر را سه بار تکرار کنید و هر بار آن را 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
اینک خمیر را دو قسمت کنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز کنید و به مربعهای 7 سانتیمتری برش دهید.
خمیرهای برشخورده را با فاصله از هم در سینی شیرینیپزی بچینید، رویش را بپوشانید و 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید.
حالا روی خمیرها یک حلقه آناناس بگذارید و شیرینیها به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید.
همینکه شیرینیها خنک شدند، وسط آناناسها قدری کرم پاتیسیر بگذارید و شیرینی را با سوهان عسلی بادامی بیارائید.
روش تهیه کرم پاتیسیر
3 عدد زرده تخممرغ را همراه با 75 گرم شکر، 35 گرم آرد و اندکی وانیل با همزن برقی بزنید تا کرمرنگ و سبک شود.
آنگاه 300 میلیلیتر شیر را بجوشانید و آن را کمکم به زردههای همزده بیفزائید.
سپس این مخلوط را به ظرف شیر برگردانید و کرم را روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا بپزد و غلیظ شود.
حالا آن را از روی حرارت بردارید و رویش را بپوشانید تا کرم رویه نبندد!
همینکه کرم خنک شد، آن را مصرف کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
شیرینی برنجی (قزوین)
شیرینی لطیفه
شیرینی پسته ای (قزوین)
شیرینی گردویی زعفرانی
شیرینی پفکی فندق و بادام
شیرینی بادامی زعفرانی
شیرینی نارگیلی شربتی