افسانه ظروفی
مواد لازم برای 10 – 12 نفر
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد 250 گرم
پودر شکر 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 پینچ
کرة سرد (خرد کرده) 180 گرم
آب سرد 2 – 3 قاشق سوپخوری
مواد لازم میانی
مارمالاد یا مربای شاتوت حدود یکچهارم پیمانه
شاتوت 180 گرم
کرة نرم شده 125 گرم
شکر دانه ریز 125 گرم
وانیلین یکچهارم قاشق چایخوری
تخممرغ 3 عدد
بادام آسیابکرده 125 گرم
آرد 2 قاشق سوپخوری
پرک بادام برای روی تارت 30 گرم
پودر شکر برای روی تارت به میزان لازم
روش تهیه تارت شاتوت و بادام
آرد، پودر شکر و نمک را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
آنگاه کره را بیفزائید و دستگاه را روشن نمائید تا مواد به شکل خرده نان درآید.
سپس آب را بیفزائید و فقط در حد مخلوط شدن مواد، دستگاه را روشن کنید.
حالا خمیر فراهم کرده را به شکل توپ درآورید و بعد آن را تخت نمائید و در سلفون بپیچید.
اکنون خمیر را یک ساعت در یخچال نگه دارید تا آماده مصرف شود.
اینک خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر باز کنید و در قالب تارت (از قالب تارت که دیواره آن از کَفَش جدا است استفاده کنید) به ضلع 22 سانتیمتر قرار دهید.
سپس اطراف خمیر را مرتب کنید و اضافیهایش را بگیرید.
حالا روی خمیر را با کاغذ روغنی و سرامیکهای مخصوص بپوشانید و خمیر را 10 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید.
اکنون کاغذ و سرامیکها را بردارید و 10 دقیقه دیگر تارت را بپزید و بعد بگذارید خنک شود.
اینک داخل تارت را با مارمالاد شاتوت بپوشانید، شاتوتها را رویش بچینید و با مایه میانی پر کنید.
آنگاه روی تارت را با پرک بادام بپوشانید و 25 – 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
هنگام سرو روی تارت پودر شکر بپاشید.
روش تهیه مایه میانی
کره، شکر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و سبک شود.
آنگاه تخممرغها را یکییکی بیفزائید و به همزدن مواد ادامه دهید.
سپس بادام و آرد را افزوده و مخلوط کنید.
یادآوری
* میتوانید به جای سرامیکهای مخصوص، برای سنگین کردن روی خمیر از لوبیا نیز استفاده کنید و این لوبیا را فقط برای این مصرف نگه دارید، زیرا دیگر مناسب پختن نمیباشد!
* در صورت دلخواه میتوانید به جای شاتوت از رزبری نیز استفاده کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: