چه غذاهایی مفید هستند؟
مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار مؤثر است.
منابع منیزیم از قبیل: خرما، جوانه گندم برشته، بادام زمینی، سیب زمینی، اسفناج، شیر، نان سبوسدار و مرغ.
سبزیهای غنی از پتاسیم از قبیل: نخود، اسفناج، سیر، كدو سبز، آرتیشو، آووكادو، چغندر، كرفس، قارچ، بامیه، سیب زمینی آب پز، كدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج و كلم بروكسل.
میوههای غنی از پتاسیم از قبیل: آلو بخارا، انجیر خشك، برگه زردآلو، زرد آلو، آلو، پرتقال، شلیل، طالبی، كیوی، مركبات، توتها و سبزیجات برگ سبز كه منابع غنی ویتامین C نیز هستند. مصرف مكمل ویتامین C نیز سبب كاهش فشارخون میشود.
منابع غنی کلسیم از قبیل: ماهی، شیر و لبنیات، دانه كنجد و سبزیجات برگ سبز.
حبوبات از منابع بسیار خوب فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش فشارخون نافع است.
مصرف 3-2 حبه سیر، به كاهش فشارخون كمك میكند.
پیاز نیز به پایین آوردن فشار خون کمک میکند.
کرفس، حاوی مادهای است که به گشاد شدن رگها کمک میکند و از این طریق در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.
افرادی که پس از هر وعده غذایی چند دانه توت فرنگی مصرف میکنند، احتمال ابتلا به پرفشاری خون در آنها كمتر است.
گرد تخم شنبلیله آسیاب شده، کلسترول خون را پایین میآورد و به دنبال آن، منجر به کاهش فشارخون میشود.
چای سبز سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بسیاری از جمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و... است.
چرا باید فشار خون بالا را کنترل کرد؟
فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین میتواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود. به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است. اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود ١٣/٢٠٠ برسد به آن فشار خون بدخیم گفته میشود که آسیب زیادیایجاد میکند و موجب مرگ و میر میشود.
مواد لازم خوراك ماهی، لوبیا و گوجهفرنگی
برای 6 نفر
روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری 135 كیلوكالری
كرفس خردكرده 150 گرم 10 كیلوكالری
سیر لهكرده 3 حبه 10 كیلوكالری
پیاز خردكرده 1 عدد متوسط 15 كیلوكالری
فیله گوجهفرنگی خردكرده 800 گرم 135 كیلوكالری
لوبیا سفید شسته شده 200 گرم 600 كیلوكالری
فیله ماهی بدون استخوان خردكرده 400 گرم 500 كیلوكالری
روش تهیهخوراك ماهی، لوبیا و گوجهفرنگی
روغن را در ظرف بزرگی گرم كنید. كرفس، سیر و پیاز را تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس گوجهفرنگی و لوبیا را بیفزایید. حالا مقداری آب بریزید و صبر كنید تا لوبیا بپزد. آنگاه تكههای ماهی را اضافه نمایید و حرارت را كم كنید و بگذارید بدون در، برای حدود 15 تا 20 دقیقه به آرامی بجوشد تا ماهی نیز بپزد. سپس جعفری را روی آن بپاشید و میل كنید.
یادآوری: میتوانید لوبیا را از قبل بپزید و به خوراك اضافه كنید.
یك نوشیدنی مفید
مواد لازم
سیب خردكرده 2 عدد
ساقه كرفس خردكرده 2 ساقه
آبپرتقال یك دوم پیمانه
كیوی بدون پوست و خردكرده 2 عدد
روش تهیه
سیب، كرفس، آبپرتقال و كیوی را در مخلوطكن ریخته، نوشیدنی حاصل را در لیوانهای بلند بریزید.
یادآوری: به دلیل خواص مفید سیر و پیاز در كاهش فشار خون، شما میتوانید 1 حبه سیر و نصف یك عدد پیاز را نیز به این نوشیدنی بیفزایید.
براي خواندن بخش اول- خوراكهای رژیمی ویژه فشار خون- اينجا كليك كنيد.