Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 11 آذر 1403 - 10:53

4
بهمن
خوراك‌های رژیمی ویژه فشار خون (2)

خوراك‌های رژیمی ویژه فشار خون (2)

گرد تخم شنبلیله آسیاب شده، کلسترول خون را پایین می‌آورد و به دنبال آن، منجر به کاهش فشارخون می‌شود.

 

چه غذاهایی مفید هستند؟

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار مؤثر است.

 منابع منیزیم از قبیل: خرما، جوانه گندم برشته، بادام زمینی، سیب زمینی، اسفناج، شیر، نان سبوسدار و مرغ.

 سبزی‌های غنی از پتاسیم از قبیل: نخود، اسفناج، سیر، كدو سبز، آرتیشو، آووكادو، چغندر، كرفس، قارچ، بامیه، سیب زمینی آب پز، كدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج و كلم بروكسل.

 میوه‌های غنی از پتاسیم از قبیل: آلو بخارا، انجیر خشك، برگه زردآلو، زرد آلو، آلو، پرتقال، شلیل، طالبی، كیوی، مركبات، توت‌ها و سبزیجات برگ سبز كه ‌منابع غنی ویتامین C نیز هستند. مصرف مكمل ویتامین C نیز سبب كاهش فشارخون می‌شود.

منابع غنی کلسیم از قبیل: ماهی، شیر و لبنیات، دانه كنجد و سبزیجات برگ سبز.

 حبوبات از منابع بسیار خوب فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش فشارخون نافع است.

مصرف 3-2 حبه سیر، به كاهش فشارخون كمك می‌كند.

 پیاز نیز به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند.

 کرفس، حاوی ماده‌ای است که به گشاد شدن رگ‌ها کمک می‌کند و از ‌این طریق در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.

 افرادی که پس از هر وعده غذایی چند دانه توت فرنگی مصرف ‌می‌کنند، احتمال ابتلا به پرفشاری خون در آنها كمتر است.

 گرد تخم شنبلیله آسیاب شده، کلسترول خون را پایین می‌آورد و به دنبال آن، منجر به کاهش فشارخون می‌شود.

 چای سبز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری از جمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و... است.

چرا باید فشار خون بالا را کنترل کرد؟

فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ‌ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین می‌تواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود. به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است. اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود ١٣/٢٠٠ برسد به آن فشار خون بدخیم گفته می‌شود که آسیب زیادی‌ایجاد می‌کند و موجب مرگ و میر می‌شود. 

 مواد لازم خوراك ماهی، لوبیا و گوجه‌فرنگی

 برای 6 نفر

روغن زیتون                                      1 قاشق سوپخوری                 135 كیلوكالری

كرفس خردكرده                                 150 گرم                                10 كیلوكالری

سیر له‌كرده                                      3 حبه                                  10 كیلوكالری

پیاز خردكرده                                    1 عدد متوسط                         15 كیلوكالری

فیله گوجه‌فرنگی خردكرده                  800 گرم                                 135 كیلوكالری

لوبیا سفید شسته شده                   200 گرم                                 600 كیلوكالری

فیله ماهی بدون استخوان خردكرده     400 گرم                                 500 كیلوكالری

 روش تهیهخوراك ماهی، لوبیا و گوجه‌فرنگی

روغن را در ظرف بزرگی گرم كنید. كرفس، سیر و پیاز را تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس گوجه‌فرنگی و لوبیا را بیفزایید. حالا مقداری آب بریزید و صبر كنید تا لوبیا بپزد. آنگاه تكه‌های ماهی را اضافه نمایید و حرارت را كم كنید و بگذارید بدون در، برای حدود 15 تا 20 دقیقه به آرامی بجوشد تا ماهی نیز بپزد. سپس جعفری را روی آن بپاشید و میل كنید.

یادآوری: می‌توانید لوبیا را از قبل بپزید و به خوراك اضافه كنید.

یك نوشیدنی مفید

مواد لازم

سیب خردكرده                           2 عدد

ساقه كرفس خردكرده                 2 ساقه

آب‌پرتقال                                یك دوم پیمانه

كیوی بدون پوست و خردكرده      2 عدد

روش تهیه

سیب، كرفس، آب‌پرتقال و كیوی را در مخلوط‌كن ریخته، نوشیدنی حاصل را در لیوان‌های بلند بریزید.
یادآوری: به دلیل خواص مفید سیر و پیاز در كاهش فشار خون، شما می‌توانید 1 حبه سیر و نصف یك عدد پیاز را نیز به این نوشیدنی بیفزایید.

 

 

براي خواندن بخش اول- خوراك‌های رژیمی ویژه فشار خون- اينجا كليك كنيد.

 

برچسب ها: غذاهای مفید فشار خون، تاثير منابع منيزيم در فشار خون، نقش سبريجات و ميوه جات در فشار خون، كنترل فشار خون بالا، روش تهيه خوراك ماهی، لوبیا و گوجه‌فرنگی تعداد بازديد: 876 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز