تحریریه دنیای تغذیه
مواد لازم سالاد لوبیای گرم
برای 6 نفر
روغن زیتون 1 قاشق چایخوری 45 کیلوکالری
پیاز قرمز خردكرده 1 عدد 25 کیلوکالری
سیر خردكرده 2 تا 3 حبه 8 کیلوکالری
فلفل قرمز چیلی خردكرده 1 عدد 8 کیلوکالری
فلفل دلمهای قرمز خردكرده 1 عدد 25 کیلوکالری
فلفل دلمهای زرد خردكرده 1 عدد 25 کیلوکالری
لوبیای قرمز پخته 300 گرم 300 کیلوکالری
لوبیا چشمبلبلی پخته 300 گرم 340 کیلوکالری
لوبیا سفید پخته 300 گرم 330 کیلوکالری
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری 25 کیلوکالری
سس فلفل شیرین 1 قاشق سوپخوری 8 کیلوکالری
نمك و فلفل به مقدار لازم 0 کیلوکالری
گوجهفرنگیهای كوچك نصفكرده 100 گرم 15 کیلوکالری
گشنیز تازه خردكرده 2 قاشق سوپخوری 8 کیلوکالری
روش تهیه سالاد لوبیای گرم
روغن را در قابلمه مناسبی گرم كنید و پیاز، سیر و چیلی را برای 3 دقیقه به آرامی در آن تفت دهید و مرتب آن را هم بزنید. آنگاه فلفل قرمز و زرد را که به صورت نواری خرد كردهاید، بیفزایید.
حالا لوبیاها، رب گوجهفرنگی، سس فلفل شیرین، نمك و فلفل را به مواد اضافه نمایید و آن را با حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بپزید. اكنون گوجهفرنگیها را نیز به آن اضافه كنید و بگذارید برای 2 دقیقه دیگر به آرامی بپزد. حالا سالاد آمادهشده را در كاسه سرو بریزید و روی آن گشنیز بپاشید. سالاد را به صورت گرم میل نمایید.
گوجهفرنگی و كاهش وزن
گوجهفرنگی که جزو گروه سبزیجات طبقهبندی میشود، به دلیل داشتن انرژی کم میتواند در رژیمهای لاغری مورد استفاده قرارگیرد. گوجهفرنگی به علّت دارا بودن ویتامینهای A ، B ، C ، K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن، در تقویت بدن در رژیمهای لاغری نقش موثری ایفا میکند. فیبر آن نیز همانند دیگر سبزیجات میتواند سبب کاهش اشتها شود.
سیر و درمان چربی بالای خون
مطالعات نشان دادهاند كه سیر، كلسترول تام (TC) و بهویژه نوع LDL را كاهش میدهد که این مشکل معمولا با افزایش وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر این مشاهده شده است كه با مصرف سیر HDL هم به میزان قابل ملاحظهای بالاتر رفته است. سازمان بهداشت جهانی مصرف سیر را برای درمان کمکی در درمان رژیمی هیپرلیپیدمی و پیشگیری از تغییرات عروقی آترواسکلروز و درمان افزایش خفیف فشارخون تایید میکند.