یکی از پرقلقترین غذاهای ایرانی کوفته است. با اینکه در نظر اول شاید درست کردن کوفته کار سختی نباشد اما چون مهمترین مساله در طبخ کوفته این است که وا نرود و سفت باشد این غذا را تبدیل به یکی از سختترین آشپزیها کرده است!
کوفتهی مامانها و مامانبزرگها از جذابیت خاصی برخوردار است. یک توپ گرد گوشتی سفت، که تا قاشق را به زور وارد آن نکنی از هم شکافته نمیشود!
دستور طبخ یک کوفتهی خوشمزه را برایتان داریم که با رعایت این نکات کوفتهی شما منحصربهفرد خواهد بود ضمن اینکه به هیچ عنوان وا نخواهد رفت!
بیشتربخوانید:
4 علت اصلی وا رفتن کوفته تبریزی
مواد لازم برای کوفته:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
گوشت چرخکرده |
250 گرم |
سبزی کوفته تازه یا خشک |
نصف لیوان |
برنج خام |
نصف پیمانه |
لپه خام |
نصف پیمانه |
پیاز بزرگ |
دو عدد |
رب گوجه فرنگی |
3 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، زنجبیل، سماق |
به مقدار لازم |
آلو، زرشک، گردو |
به میران دلخواه |
مرحله اول کار:
برنج و لپه را هر کدام به صورت جداگانه بپزید.
یکی از پیازها را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
مرحله دوم کار:
گوشت چرخکرده را در ظرف بریزید و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و ادویهها را هم داخل ظرف ریخته و خوب ورز بدهید. یکی از رازهای کوفتهی خوب و منسجم همین ورز دادن به اندازه و مناسب است.
در یک ظرف برنج و لپه پخته شده را بریزید و با هر وسیلهای آن را له کنید. میتوانید از گوشتکوب استفاده کنید یا حتی داخل مخلوط کن بریزید یا نه، از گوشتکوب برقی هم میتوانید کمک بگیرید.
مواد گوشتی را به مخلوط برنج و لپه اضافه کنید. سبزیجات را هم که خرد کرده یا از قبل خشک شده داشتهاید داخل ظرف بریزید و همه مواد را باز هم خوب ورز بدهید. این ماده اصلی کوفته است و آن را در ظرفی در بسته داخل یخچال بگذارید تا سروقت سس برویم!
مرحله سوم کار: سس کوفته:
یک پیاز را رنده کنید یا نگینی خرد کنید و در روغن تفت بدهید. پیاز که سبک شد و به رنگ طلایی درآمد وقت اضافه کردن زردچوبه و فلفل سیاه است. رب گوجه فرنگی هم در این مرحله باید به پیازها اضافه شود و تفت بخورد تا رنگ آن باز شود. مقداری آب داخل آن بریزید. اندازه آب باید به صورتی باشد که وقتی کوفتهها را داخل آن گذاشتید تقریبا تا سر کوفتهها را آب بگیرد. در ظرف را ببندید و اجازه بدهید جوش بیاید. این قسمت از اهمیت ویژهای برخوردار است و یکی از مهمترین رازهای وا نرفتن کوفته همین است! اگر آب جوش نیامده باشد یقین بدانید کوفتهها پخش و پلا خواهند شد و یک اثر هنری خلق خواهید کرد!
بیشتربخوانید:
راز وا نرفتن کوفته تبریزی
مرحله چهارم کار:
کوفتهها را به اندازه دلخواهتان فرم بدهید. یک نارنگی یا پرتقال به هرحال اندازه طبیعی کوفته همین قدر است. وسط کوفتهها از آلو، زرشک و گردو بگذارید و آن را گرد کرده و یک توپ خوشگل منسجم بسازید.
مرحله پنجم کار:
وقتی سس دارد جوش میخورد کوفتهها را دانه دانه داخل آن قرار بدهید. کمی از سس روی کوفتهها بریزید و در سس هم مقداری آلو و زرشک ریخته تا طعم دار بشود.
بعد از گذاشتن کوفتهها در سس، مجددا منتظر جوش آمدن آن بمانید. بعد میتوانید در ظرف را بگذارید و شعله را کم کنید! راز دوم وا نرفتن کوفته همین بود! زمان گذاشتن در قابلمه خیلی اهمیت دارد!
با این روش مطمئن باشید حرفهای ترین کوفته ممکن را خواهید داشت.