آش برنج یکی از آش های بسیار خوشمزه و مقوی می باشد که شما می توانید به سادگی در خانه تهیه کنید.
شما می توانید این آش خوشمزه در روز های سرد زمستان تهیه و دورهم میل کنید.
بیشتربخوانید:
مواد لازم برای تهیه آش برنج ساده با عدس
عدس ۱ پیمانه
شلغم ۱ عدد متوسط
کشک به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
فوت و فن های پخت آش رشته مجلسی
طرز تهیه آش برنج ساده و خوشمزه و مقوی برای سرماخوردگی
مرحله اول : آماده سازی
ابتدا باید از چند ساعت قبل عدس را تمیز کنید و برای ۱ ساعت خیس کنید تا راحت تر پخته شودف برنج را نیز بشوردی و خیس کنید. اگر دوست دارید این آش را با گوشت قلقلی تهیه کنید بهتر است گوشت و پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل سیاه را خوب ورز دهید و قلقلی کنید و داخل روغن سرخ کنید و کنار قرار دهید و اگر می خواهید به صورت ساده تهیه کنید این مرحله را حذف کنید.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد
در ادامه باید پیاز دستور را پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید و داخل قابلمه بدون افزودن روغن با زردچوبه کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و پیاز سبک و شیشه ای شود و بعد کمی روغن اضافه کنید و در ادامه ادویه ها و عدس و برنج را اضافه کنید و روی آن آب بریزید و حرارت را بالا ببرید و بعد از جوش آمدن کم کنید و بگذارید ریز جوش بزند و کم کم پخته شود.
مرحله سوم: افزودن شلغم
در ادامه باید شلغم را بشورید و ریز رنده کنید و یا می توانید به صورت مکعبی خرد کنید و داخل آش اضافه کنید و زمانی که همه مواد پخته شده نوبت اضافه کردن سبزی آشی می باشد، سبزی را افزوده و به همراه آن نمک اضافه کنید و بگذارید تا آش جا افتاده شود.
بیشتربخوانید:
مرحله چهارم: پخت آش برنج
در ادامه باید کمی کشک به آش اضافه کنید و زمانی که حسابی جا افتاده و غلیظ شد از روی حرارت بردارید و داخل کاسه بکشید و کمی نعنا را به دلخواه تفت دهید و با پیاز داغ روی آن بریزید و سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش برنج خوشمزه و ساده و مقوی
می توانید از ماست نیز بجای کشک استفاده کنید.
این آش کمی سرد تر شود طعم فوق العاده ی می گیرد.
می توانید کمی سرکه یا آبلیمو ترش بجای کشک و پیاز داغ استفاده کنید.