مواد لازم برای 4 نفر
برنج3.................. پیمانه(540 گرم)
تخممرغ...................5 عدد
پیاز نگینی خرد شده..............................یک عدد
سیر پوره شده...................یک حبه
گوشت چرخ کرده..................150 گرم
فلفلدلمهای نگینی (قرمز)......................یکدوم عدد
قارچ نگینی تفت داده....................100 گرم
رب گوجهفرنگی.....................یک قاشق سوپخوری
زردچوبه، پودر تخمگشنیز، ادویه مخلوط، نمک، فلفل.................... به مقدارلازم
آب لیموترش.....................2 قاشق چایخوری
آب.................یک پیمانه
جعفری خرد شده.......................3 قاشق سوپخوری
آرد سوخاری...........................به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
2طرز تهیه حلوا زعفرانی و ساده با آرد گندم برای افطار
سالاد:
گوجهفرنگی نگینی......................یک عدد
زیتون سیاه......................5 تا 6 عدد
سرکه و روغن زیتون.................به میزان لازم
نمک و فلفل......................به میزان لازم
پیازچه خرد شده........................3 عدد
جعفری خرد شده.....................2 قاشق سوپخوری
بیشتر بخوانید:
فرنی فنجانی آرد گندم
شیر برنج ؛ یک دسر ساده و پرطرفدار
روشتهیه
برنج را با آب، روغن، محلول زعفران و نمک بپزید تا به صورت کته درآید. سپس دو بار چرخ کنید. پیاز را با روغن تا حدی تفت دهید که نرم، براق و سبک شود. سیر پوره شده را اضافه کرده و هم بزنید، گوشت چرخ کرده را نیز اضافه نموده و خوب تفت دهید. فلفل دلمهای، قارچ تفت داده شده، رب گوجهفرنگی و ادویهها را افزوده هم بزنید، آب لیموترش، نمک و فلفل و آب را نیز اضافه کرده و با در بسته به مدت 30 دقیقه بپزید. اجازه دهید آب مخلوط کاملاً تبخیر شده و به روغن بیفتد. سپس جعفری را اضافه کرده و مخلوط نمایید. کته چرخ کرده فوق را با سه عدد تخممرغ، نمک، فلفل، کمی زردچوبه و پودر گشنیز مخلوط نمایید. از مایه توپهای کوچکی در دست تهیه و مانند شامی پهن کنید و شکل منظمی به آن بدهید. به مقدار یک قاشق از مایه فوق را میان آن قرار داده سپس حاشیه را بالا آورده و به هم بچسبانید تا به شکل توپ درآید. سپس با دست و با دقت آن را پهن کنید تا مایه گوشت میان آن پنهان بماند و بیرون نزند. سپس دو عدد تخممرغ باقیمانده را با کمی نمک، زردچوبه و محلول زعفران بزنید.ابتدا کروکتها را در آرد سوخاری غلتانده،در تخممرغ زده شده فرو برده سپس در روغن گرم شده سرخ کنید.
مواد سالاد را هم با هم مخلوط نمایید و با کروکتها سرو کنید.
بیشتربخوانید:
جوجه کباب هاوایی + طرز تهیه
نکته:
کروکتهای فوق را میتوان بدون مایه گوشت هم به صورت ساده تهیه نمود که برای دورچین غذاهای گوشتی استفاده میشود.
در صورت دلخواه میتوان پس از طبخ مایه گوشتی یک عدد تخممرغ آبپز رنده شده و به میزان دو قاشق سوپخوری زرشک را هم به مایه گوشت فوق اضافه نمود.