مواد لازم
سینه ی مرغ.....................یکدوم عدد(همراه با بازو و بال)
مواد مرینت مرغ(مزه)
رب گوجه فرنگی............................. یک قاشق چایخوری
محلول زعفران.......................یک دوم قاشق چایخوری
زردچوبه نمک و فلفل و ادویه ی مورد نظر........................2 قاشق چایخوری
آب...................تا یک چهارم پیمانه
هلوی گوشتی نارنجی رنگ.......................2 تا 3 عدد
آب پرتقال...................125 میلی لیتر
عرق بهارنارنج یا نکتار هلو.......................2 قاشق سوپخوری
آرد ذرت...........................یک قاشق چایخوری
آب...................2 قاشق چایخوری
موستارد دیژون.........................یک و یک دوم قاشق چایخوری
تزیین گوجه فرنگی گیلاسی................5 عدد
جعفری.....................2 شاخه
بیشتربخوانید:
روشتهیه
ابتدا مرغ پاک کرده ی قطعه شده را شسته و در صافی قرار دهید. مواد سس مزه ی مرغ را با هم مخلوط کنید. سینی لبه دار یا ظرف مخصوص داخل فر را چرب کرده کنار بگذارید. فر را با 375 درجه ی فارنهایت یا 190 درجه سانتی گراد گرم کنید.
سس حاصله ی فوق را به تمام سطح مرغ بمالید و مرغ را داخل ظرف گذاشته و ظرف را برای یک ساعت و یا تا زمانی که پخته و بریان شود داخل فر گرم شده و در طبقه وسط قرار دهید.
طرز تهیه سس روی مرغ بریان:
هلوهای شسته شده را برای 30 ثانیه داخل آب جوش قرار دهید سپس آن ها را خارج کرده و بلافاصله داخل آب یخ بگذارید و بعد از آب یخ بیرون آورده، آنها را نصف کرده و پوست و هستهی آن را خارج کنید، یک عدد از هلوها را برای تزیین کنار گذاشته و یک عدد آن را برای سس همراه غذا در نظر گرفته و یک عدد دیگر را خرد کرده داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید سپس آب پرتقال، عرق بهارنارنج یا نکتار هلو را اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید تا به صورت پوره درآید. سینه ی مرغ بریان را از فر خارج کرده و سس به دست آمده را به روی مرغ بریزید و مجدداً ظرف حاوی مرغ را به داخل فر برگردانده و با همان حرارت برای 15 دقیقهي ديگر ادامهي طبخ دهید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پای مرغ پنیری خوشمزه
طرز تهیه سس هلو:
یک عدد هلوی پوست کندهی کنار گذاشته شده را به صورت پوره درآورید و در ظرف كوچك مناسبي بريزيد، آرد ذرت را با آب مخلوط کرده و به پورهي هلو اضافه كنيد و محتویات داخل ظرف مرغ بریان را هم به مواد فوق بيافزاييد و سپس ظرف را روی حرارت کم قرار داده و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ و مناسبی به دست آید سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و موستارد را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. مرغ را به ظرف سرو منتقل کرده، با هلو، سس هلو، گوجه فرنگی گیلاسی و جعفری آن را تزیین کرده و سپس سرو نمایید.
نکته:
در صورت تمایل می توانید زردآلو یا آلو سیاه را جایگزین ميوهي هلو کنید و سس زردآلو یا سس آلو سیاه را تهیه کنید.