برای درست کردن انواع پای چه در شیرینیپزی چه برای پخت غذا مهمترین مرحله به عمل آوردن خمیری خوشمزه و در عین حال ترد است که داخل دهان به راحتی آب شود. در این دستورالعمل میخواهیم با طرز تهیه پای مرغ پنیری در کنارتان باشیم و صفر تا صد طرز تهیه خمیر پای را آموزش دهیم. پای مرغ پنیری به صورت لقمهای آماده میشود، شما میتوانید آن را در قالب مناسب پای هم درست کنید؛ اما به صورت لقمهای خیلی راحتتر قابل سرو است. این لقمه خوشمزه را میتوانید به عنوان یک عصرانه داغ در روزهای پاییزی یا به عنوان فینگرفود در مهمانیهایتان سرو کنید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه پای مرغ پنیری خوشمزه را با هم یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه پای مرغ پنیری
سینه مرغ .............۴۵۰ گرم
کره پاستوریزه ..........سه قاشق غذاخوری
پیاز کوچک............... یک عدد
تره.............. یک دسته
پنیر تازه موزارلا................... ۲۲۰ گرم
شیر کمچرب............. یکچهارم فنجان
خامه ترش............. ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل.............. به مقدار لازم
پودر پاپریکا............. یکدوم قاشق چایخوری
پیازچه (خرد شده)........... سه قاشق غذاخوری
تخم مرغ زده شده................ یک عدد
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
آرد همه کاره................. ۳۵۰ گرم
شکر................ یک قاشق غذاخوری
نمک................ یک قاشق چایخوری
کره سرد بدون نمک................... دوونیم قالب
آب سرد.................. شش قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر پای
تمام مواد خشک و دوسوم آرد را داخل غذاساز بریزید و برای چند لحظه پالس بزنید تا کاملا یکدست شوند. کره را خرد کنید و روی مخلوط مواد خشک داخل غذاساز بریزید. مجددا در غذاساز را ببندید و شروع به پالس زدن کنید تا کره کاملا از هم باز میشود. آنقدر مواد را مخلوط کنید تا زمانی که کاملا یکدست و ترکیب شوند. حالا مابقی آرد را اضافه کنید و دوباره پالس بزنید. خمیر تشکیل شده باید حالت خرد داشته باشد.
خمیر را به یک کاسه منتقل کرده و آب را روی آن بریزید. به کمک یک لیسک خمیر را روی خودش تا کنید تا خمیر مخلوط و یکدست شود. آنقدر به تا کردن ادامه دهید تا خمیر به شکل یک توپ شود.
روی سطح کارتان را آرد بپاشید. خمیر را روی سطح کار به کمک یک چاقو یا کاتر نصف کنید. قسمتها را به شکل یک دایره مسطح شکل دهید. دور آنها پلاستیک بپیچید و حدود دو تا سه ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آماده شود.
طرز تهیه پای مرغ پنیری
برای تهیه یک پای مرغ خوشمزه ابتدا باید داخل یک قابلمه کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید. سپس پیازهای خرد شده را داخل کره تفت دهید تا شفاف شوند.
تره فرنگی خرد شده را همراه یکدوم قاشق چایخوری نمک، مرغ، خامه ترش و شیر به قابلمه اضافه کنید. مواد را روی حرارت بیست دقیقه تفت دهید تا مرغ بپزد.
به مقدار لازم نمک و فلفل به همراه یکدوم قاشق چایخوری پودر پاپریکا، سه قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده و پنیرموزارلای رنده شده را هم اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. حرارت را خاموش کنید تا مواد کمی خنک شوند.
خمیر را از یخچال بیرون بیاورید. روی سطح کارتان را آرد پاشی کنید و خمیر را به کمک وردنه باز کنید تا ضخامتش حدود دو میلیمتر شود. حالا به کمک قالبهای دایرهای کوچک، روی خمیر را قالب بزنید.
یک عدد تخم مرغ را داخل یک کاسه بزنید. به کمک قلموی آشپزی دورتادور خمیر را کمی تخم مرغ بزنید. یک قاشق از مایه مرغ پنیری را که احتمالا تا الان خنک شده روی خمیر بریزید. یک خمیر دیگر روی مواد قرار دهید و دورتادور خمیرها را به هم بچسبانید.
لقمهها را روی سینی فر با فاصله بچینید. روی آنها را هم با قلمو کمی تخم مرغ بزنید و به کمک یک چنگال یک شکاف ایجاد کنید تا هوا خارج شود.
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سینی را حدود بیست دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی پای طلاییرنگ شده و پف کند. بعد از بیست دقیقه این عصرانه لقمهای خوشمزه آماده سرو است، نوش جان.
نکات طرز تهیه پای مرغ پنیری
حتما برای درست کردن خمیر از غذاساز یا قاشق استفاده کنید و خمیر را با دستهایتان ورز ندهید. چون حرارت دستها باعث ذوب شدن خمیر میشود.
تمام سبزیجات را از قبل شسته و بعد از خشک شدن، خرد کنید تا هنگام آشپزی آماده باشند.
منبع: کتاب کاله