سس تارتار چیست؟
سس تارتار یکی از خوشمزهترین سسها است که پایه آن سس مایونز است و معمولا در کنار انواع غذاهای دریایی مثل میگو پفکی، میگو سوخاری و یا دیگر غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده، جوجه چینی، ناگت مرغ، قارچ سوخاری و ... میل میشود.
نام این سس که نخستین بار در قرن نوزدهم وارد کتابهای آشپزی دنیا شد از سس فرانسوی به همین نام (sauce tartare) گرفته شده است.
همیشه کنار غذاها باید یک چیزهای خوشمزهای هم باشد که با هم سرو شوند از جمله انواع سسها که کنار غذا سرو میشود.
سس تار تار هم از آن خوشمزههایی است که اگر یک بار با انواع سوخاری و فینگرفودها خورده شود مزه اش از یاد آدم نمیرود و درست کردن آن هم خیلی ساده است. مواد اصلی سس تارتار، سس مایونز، پیاز، خیارشور، جعفری و ... میباشد. در ادامه با ۲ روش تهیهی آن آشنا شوید.
بیشتربخوانید:
مواد لازم برای تهیه سس تارتار:
سس مایونز............. ۱۵۰ گرم
خیار شور............... ۱۰۰ گرم
جعفری خرد کرده .............۱ قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه............... ۱ قاشق مرباخوری
شکر................ ۱/۲ قاشق مرباخوری
سیر رنده شده............. ۱ قاشق چایخوری
پیاز خرد شده................ ۲ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز ...............۱ قاشق چایخوری سرخالی
نمک................ در صورت تمایل به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
سس مارینارا خانگی ؛یک طعم دهنده بی نظیر برای انواع اسپاگتی
طرز تهیه سس تارتار:
برای تهیهی سس تارتار باید ابتدا همهی موادی را که احتیاج به خرد کردن دارند را ریز خرد کنید. ابتدا خیارشور را با چاقو ریز خرد کنید.
پیاز را نگینی ریز خرد کنید، و ۲ قاشق غذاخوری از پیاز کافی است. در پایان جعفری را کاملا ریز خرد کنید.
هم اکنون سس مایونز، شکر، سیر و فلفل را داخل کاسه بریزید و هم بزنید. این میزان شکر اصلا سس را شیرین نمیکند، اما باعث میشود طعم سس خیلی لطیفتر و دلپذیرتر شود. سپس آبلیمو را هم اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
هم اکنون خیارشور، جعفری و پیاز را به مواد سس اضافه کنید.
مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکنواخت شود، بهتر است سس تارتار را داخل ظرف دربسته به مدت چند ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا مزهی مواد به خورد هم بروند و سس خوشمزهتر شود.
بعد از چند ساعت سس خوشمزه ما حاضر ات و یک طعم دهنده عالی برای انواع غذاهای فست فودی است.
نکاتی برای تهیهی سس تارتار:
• برای تهیهی سس تارتار ابتدا همهی مواد را مخلوط کنید و اگر بی نمک بود به آن نمک اضافه کنید، زیرا خیارشور، شور است.
• این سس به علت داشتن پیاز نمیتوان آن را به مدت زیادی در یخچال نگهداری کنید.