مواد لازم:
نمک و فلفل و دارچین .............به مقدار لازم
سبزی (شوید یا سبزی ماهی)............ به مقدار لازم
کشمش پلویی........ ۱ استکان
گردو (خرد شده)............. ۱/۲ استکان
رب گوجه فرنگی............ ۱ قاشق غذا خوری
برنج.............. ۲ لیوان
گرد لیمو............. ۱ قاشق مربا خوری
پیاز............. ۲ عدد
تن ماهی................. ۱ قوطی
لوبیا چشم بلبلی................. (اختیاری) ۱/۲ پیمانه
بیشتربخوانید:
طرز تهیه
ابتدا لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید به طوری که له نشود. برنج را با مقداری نمک خیس میکنیم و سپس بعد از یک ساعت، آن را با مقداری آب و نمک روی حرارت گذاشته و به مرحله آبکشی رسانده و با شوید یا سبزی ماهی مخلوط میکنیم.
سپس به آن ادویه و فلفل اضافه میکنیم. بعد پیازها را خرد کرده و سرخ میکنیم. تن ماهی را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
گردو و کشمش را نیز میافزاییم و نمک، فلفل، ادویه و گردلیمو و لوبیا پخته شده را میریزیم.
بعد رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت میدهیم. این مواد را با پلو مخلوط کرده و در قابلمهای به صورت لا به لا میریزیم تا دم بکشد.
بیشتر بخوانید:
ماهی شکم پر
طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی
فوت و فن پخت قلیه ماهی
سایر نکات
۱) در این پلو بهتر است از ۵ حبه سیر تازه استفاده شود که خوب است آن را همراه با پیاز تفت دهیم.
۲) این پلو مخصوص جنوب کشور است و در شیراز هم مصرف میشود.
۳) استفاده از لوبیا چشم بلبلی در این غذا در دستورهای مختلف متفاوت است و برخی از آنها این غذا را بدون آن طبخ میکنند.
۴) این پلو به صورت تند طبخ میشود.
۵) سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است که میزان گشنیز به شنبلیله ۴ به یک است. برای مثال برای یک کیلو سبزی ماهی ۸۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم شنبلیله را در نظر میگیریم.