دوقوس ماهی از غذاهای محلی و خوشمزه استان بوشهر میباشد. شهر بوشهر، از استانهای جنوبی فعال ایران، معروف در عرصه غذاهای خوشمزه و لذیذ است. در واقع غذاهای این سرزمین، نخلهای بلند و دریای خروشان با مردمان خونگرم اش همیشه جزو بهترین غذاها در لیست انواع غذاهای ایرانی قرار میگیرد.
اگر قصد دارید که برای یک مهمانی بزرگ و یا یک مناسبت مهم، بهترین و عالیترین غذا را آماده کنید، این غذا را به شما پیشنهاد میکنیم. دوقوس ماهی برای تمام افراد و مردمان ایرانی یک غذای خوشمزه با طعم عالی میباشد که مطمئناً هر کسی را از همان بار اول، از طرفداران خود میکند؛ بنابراین دوقوس ماهی نیز مانند قلیه ماهی مردم خوزستان، طرفداران بسیاری دارد. مردمان بوشهر این غذا را با ماهی حلوای سفید که جزو بهترین و سالمترین ماهی جنوب است، طبخ میکنند. البته سلیقه و ذائقه برخی دیگر از افراد این است که این غذا را با ماهیهای بدون استخوان و به خصوص فیله ماهی شیر درست کنند.
بیشتر بخوانید:
ماهی شکم پر
طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی
فوت و فن پخت قلیه ماهی
اگر بخواهیم خیلی مختصر به فواید این غذا و خوردن ماهی اشاره کنیم، باید بگوییم که خواص و مواد معدنی موجود در این غذا موجب پیشگیری از بیماریهای قلبی، تقویت حافظه و جلوگیری از بیماری آلزایمر، بهبود بینایی، پاکسازی پوست، پیشگیری از کم خونی و… میشود.
مواد لازم
- ماهی حلوا: ۱ عدد
- زعفران: ۴ قاشق سوپ خوری
- سیر متوسط: ۳ حبه
- آرد: به میزان لازم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوش: ۱ لیوان
- پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله ۱: ۲ حبه سیر را له کنید و به همراه زعفران دم کرده و کمی نمک در یک ظرف مخلوط کنید.
مرحله ۲: سپس ماهی را به تکههای متوسط خرد کنید و در این مخلوط بخوابانید تا مزه دار شود. (۲ ساعت اجازه دهید ماهی داخل مواد بماند تا خوب طعم بگیرد).
مرحله ۳: در یک ظرف دیگر آرد، پودر لیمو عمانی و ادویههای نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را بریزید و این مواد را کاملاً مخلوط کنید.
مرحله ۴: پس از آنکه ماهیها طعم گرفتند قطعات ماهی را در این مواد قرار دهید و خوب مخلوط کنید تا ماهیها مزه دار شود.
مرحله ۵: سپس در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد ماهیها را در داخل آن سرخ کنید.
مرحله ۶: ۱ حبه سیر باقی مانده و پیاز را رنده کنید و بعد از سرخ شدن کامل ماهیها و خارج کردن آن از ماهی تابه، این مواد را داخل ماهی تابه بریزید و سیر و پیاز را کمی تفت دهید.
مرحله ۷: بعد از سرخ شدن، رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.
مرحله ۸: حالا آب جوش را داخل ماهیتابه بریزید و با مواد داخل آن خوب مخلوط کنید.
مرحله ۹: چند لحظه صبر کنید سپس ماهیها را اضافه کنید تا با سس مخلوط شوند و جا بیفتد.
مرحله ۱۰: پس از حدود ۱۰ دقیقه ماهی دوقوس شما آماده است.
منبع : وب سایت غذالند