اعظم گلزارمنش :
مواد لازم برای32 عدد
برنج ................75 گرم
روغن زیتون.................3 قاشق سوپخوری
هویج خلالی خرد كرده............ 30 گرم
سبزی دلمة خرد كرده ................200 گرم
(تره، شوید، گشنیز، ترخون، مرزه، پیازچه و نعنا)
جوانة ماش.............. 30 گرم
ذرت پخته............ 20 گرم
نخود فرنگی پخته20............. گرم
عصارة برة پودر كرده .................1 عدد
نمك و فلفل ...............به میزان لازم
برگ مو حدود................. 50 عدد درشت
بیشتربخوانید:
طرز تهیه دلمه کاهو
روش تهیه
برنج را همراه با نمك بخیسانید، در آب جوش بپزید و آبكشی كنید. آنگاه روغن زیتون را در تابة مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. هویج را بیفزائید و1 دقیقه تفت دهید. سپس سبزی و جوانة ماش را افزوده و 1 دقیقة دیگر، مواد را تفت دهید. حالا تابه را از روی حرارت بردارید و برنج، ذرت، نخودفرنگی، عصارة بره، نمك و فلفل را درون تابه بریزید و مخلوط كنید. حالا هربار به اندازة 1 قاشق سوپخوری از مخلوط فراهم كرده، بردارید و روی برگ مو بریزید و برگ را بپیچید. سپس دلمة برگ مو را در قابلمۀ مناسبی بچینید و در حدود 1 پیمانه آب جوش رویش بریزید. آنگاه دلمه را به مدت تقریبی 1 ساعت، روی حرارت ملایم بپزید. همینكه دلمه خنك شد، آن را در بسته بندی مناسبی قرار دهید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای خوشمزه تبریزی
طرز تهیه کوکوی بادکوبهای
خواص سبزیجات
مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی شخص می باشد. مصرف سبزیجات از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می نماید. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه 200 گرم می باشد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است. بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقه بندی خواص آنان نقش دارد از این رو مصرف سبزیجات با رنگهای متنوع برای سلامت توصیه می گردد در واقع رنگها در سبزیجات بر خواص منحصر بفرد آنها اشاره دارد. مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت امکان بدست آوردن بالاترین نتیجه را برای شخص ممکن می سازد و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می سازد و موجب طول عمر بیشتر شخص می گردد.