امروزه با هر نوع سبزی که برگهای بزرگ داشته باشند و یا صیفی جاتی که بتوان داخل آن موادی قرار داد میتوان دلمه درست کرد. در زمانهای قدیم همه منتظر بودند تا تابستان شود و با استفاده از برگ مو یک دلمه خوشمزه تهیه کنند، اما امروزه شما میتوانید در هر ساعت و زمان که دلتان خواست به راحتی این غذای خوشمزه را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
کتلت آلمانی یک غذای محبوب + طرز تهیه
طرز تهیه کوکوی بادکوبهای
مواد لازم
برگ کاهو (پاک و شسته شده)............... ۵۰۰ گرم
نمک................ به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده)................ به مقدار لازم
لپه.............. ۵۰ گرم
روغن مایع................به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)............... ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)................ ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز داغ............... به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده)................. ۱/۲ قاشق چای خوری
استاک گوشت.................. ۲۵۰ میلی لیتر
برنج............... ۲۰۰ گرم
سبزی دلمه (پاک و خردشده).............. ۲۰۰ گرم
کره................ ۵۰ گرم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کوکو لوبیا سبز خوشمزه
سمبوسۀ ماهی تن
طرز تهیه پیراشکی روسی
قابلمهای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.
سپس کمی نمک در آن بریزید و برگهای کاهو را که از ساقه اش جدا کرده اید داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند.
برگهای کاهو را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آنها کاملاً گرفته شود.
لپه را در قابلمهای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز شود.
در آخر کمی نمک به لپه اضافه کرده و آبکش کنید.
در تابهای گود حاوی روغنِ داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود.
در حین این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید.
سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
پس از این مدت، استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته شود.
آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه داخل قابلمهای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید.
برنج را به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگهای کاهو بریزید.
سپس برگهای کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید.
بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگهای کاهو بپیچید.
کفِ قابلمه ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری کره (ذوب شده) و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید.
دلمهها را به صورت ردیفی در آن چیده و دلمهها را کنار هم روی برگ کاهوها بچینید.
دلمهها را طوری روی برگها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد.
یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمهها با هم فاصلهای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید و وزنههای سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند.
سپس بقیه استاک گوشت و کره را از کنارههای ظرف روی دلمهها بریزید.
درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمهها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند.
دلمه کاهو آماده سرو است.
منبع: غذالند