مواد لازم پودر كشك:
ماست ............ 250 گرم
آرد......... 500 گرم
زرد چوبه......... 1 قاشق سوپخوری
سیاه دانه .......... 1 قاشق سوپخوری
بیشتر بخوانید:
آش گشنیز
طرز تهیه آش بلغور ؛ مخصوص افطار
مواد لازم آش:
گوشت مغز ران گوسفندی........... 250 گرم
پیاز.......... 1 عدد
لپه........... 100 گرم
زعفران حل كرده.......... 1 قاشق سوپخوری
سیر........... 3 حبه
فلفل سیاه ، زردچوبه........... به میزان لازم
پودر كشك........ 2 قاشق سوپخوری
گردو ........... 80 گرم
پودردارچین ........... 1 قاشق چایخوری
روش تهیهی پودر كشك:
ماست را در ظرفی بریزید و آرد رابا زردچوبه و سیاه دانه مخلوط نموده و كم كم به ماست اضافه كنید، و ورز دهید تا زمانی كه خمیر یكدستی بدست آید روی خمیر را پوشانده و به مدت 3 ساعت كنار بگذارید سپس از خمیر به اندازهی یك نارنگی كوچك بردارید و در سینی بچینید و به مدت 48 ساعت زیر نورمستقیم آفتاب قرار دهید. بعد از این زمان گلوله های كشك را داخل آسیاب به صورت پودر درآورید و پس از آنكه كاملاً رطوبت آن كشیده شد آن را در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری نمائید .
- در صورت سخت بودن تهیه این نوع كشك می توان 200 گرم كشك پاستوریزه را با 100 گرم آرد ، 1 قاشق سوپخوری زردچوبه و 1 قاشق سوپخوری سیاه دانه تركیب نموده و نیم لیتر آب اضافه كنید، روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. حالا در ظرف نسوز بریزید و سپس در فر (تاون) با دمای180 درجهی سانتیگراد یا 360 درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا خشك شود و سپس پودر نمائید ومورد استفاده قرار دهید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی آش رشته حرفه ای
آش غلغل +طرز تهیه
آش مصطفی + طرز پخت
طرز تهیه آش شوید باقلا
روش تهیهی آش :
ابتدا گوشت را به همراه 1 لیتر آب و پیاز خام روی حرارت قرار دهید و پس از پایان ساعت اول لپه را بیفزائید، پس از آنكه همهی مواد پخته شد زعفران را اضافه نمائید. سیرها را رنده كنید و با مقداری روغن تفت دهید. فلفل و زردچوبه اضافه نمائید و پودر كشك را نیز بیفزائید و تفت دهید، 1 لیتر آب به مواد بیفزائید حالا گوشت، لپه پخته و گردوی خردكرده را نیز اضافه كنید و شعله را ملایم كنید تا زمانی كه آش لعابدار و غلیظ شود، غذا را در ظرف كشیده و روی آنرا كمی پودر دارچین بپاشید.