اعظم گلزارمنش
مواد لازم
گوشت چرخکرده 250 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یکچهارم قاشق چایخوری
سبزی معطر ریز خرد کرده (شوید، جعفری، نعنا، پیازچه و سیر) 250 گرم
گوجهفرنگی خرد کرده 4 عدد متوسط
برنج ایرانی خیسانده 1 پیمانه
آبلیموی تازه 60 میلیلیتر
برگ مو به میزان لازم
سیبزمینی حلقهای خرد کرده 2 عدد
آبجوش 1 پیمانه
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
آبلیمو یکدوم پیمانه
نمک به میزان لازم
شکر 1 قاشق سوپخوری
استاک گوشت 1 پیمانه
روغن 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه دلمه عربی
گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق پیوسته آن را هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
آنگاه سبزی و گوجهفرنگی را بیفزائید و 3 دقیقه دیگر تفت دهید.
حالا تابه را از روی شعله برداشته، برنج و یکدوم از آبلیمو را اضافه و مخلوط کنید.
سپس روی هر برگ به میزان یک قاشق سوپخوری از مواد قرار دهید و به صورت لولهای بپیچید.
اینک کف ظرف مناسبی را با حلقههای سیبزمینی بپوشانید و دلمهها را رویش قرار دهید.
در نهایت روی سطح دلمهها بشقابی بگذارید و به آرامی از گوشه یک پیمانه آب جوش اضافه کنید و دلمه را با حرارت ملایم بپزید.
حالا مواد چاشنی را مخلوط کنید، بشقاب را برداشته و سس آماده را روی دلمهها بریزید و اجازه دهید دلمهها بپزند و آبش کاملا جذب شود، این مدت پخت حدودا یک ساعت و نیم طول میکشد.
اکنون دلمه آماده سرو میباشد.
یادآوری
برای تهیه چاشنی رب گوجهفرنگی، آبلیمو، نمک، شکر، استاک گوشت و روغن را مخلوط کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
دلمه اسفناج