«آلبالو پلو» از جمله قدیمیترین غذاهای ایرانی است که به خصوص در فصل تابستان هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمیها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان بود.
آلبالو پلو را به روشهای مختلف و با مواد متنوع میتوانید درست کنید. در ادامه دستورالعمل تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ را به شما عزیزان آموزش دادهایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آلبالو- ۷۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده - ۴۰۰ گرم
پیاز- یک عدد متوسط
شکر- ۲۵۰ گرم (برای آلبالو پلوی شیرین مقدار شکر را بیشتر کنید، اگر هم ملس دوست دارید ۲۰۰ گرم شکر کافی است)
برنج - ۴ لیوان
زعفران دم کرده - به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه - به میزان لازم
خلال پسته و بادام - به میزان لازم
روغن - به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا برای چند ساعت برنجها را در آب و نمک بخیسانید. هسته آلبالوهای شسته شده را بگیرید. سپس آلبالوها را در یک قابلمه ریخته و شکر را لابهلای آنها بریزید. قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و بعد از به جوش آمدن اجازه دهید آلبالوها به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشد. بعد از این مدت، آلبالوها را آبکش کنید (آب آلبالو را در یک شیشه تمیز بریزید. از این آب میتوانید به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید.) در قابلمهای آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید.
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده و نمک و فلفل سیاه خوب ورز دهید و به صورت گوشت قلقلیهای کوچک به اندازه یک گردو درآورید و در روغن داغ سرخ کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمهای را که میخواهید پلو در آن دم کنید با نان یا حلقههای سیبزمینی بپوشانید. میتوانید روی نان یا سیبزمینی مقداری کنجد بپاشید. به صورت لایه لایه برنج، آلبالو و گوشت قلقلی را در قابلمه بریزید، لایه آخر باید برنج باشد.
در صورت تمایل گوشت را لای برنج دم نکنید و بعد از پایان پخت آلبالو پلو، گوشتهای قلقلی را روی برنج سرو کنید. بعد از دم کشیدن پلو، کمی از برنج روی آن را بردارید، با زعفران ترکیب کنید و روی آلبالو پلو برنج زعفرانی بریزید. آلبالوپلو را با خلال پسته و بادام تزیین کنید. این غذا را میتوانید با مرغ پخته و ریش شده هم درست کنید.
نکته:
بعضی خانمها دوست دارند بعد از گرفتن هسته آلبالو روی آن کمی شکر بریزند و بعد از چند ساعت شربت آن را جدا کنند و به صورت خام بین برنج آبکش بریزند. در این صورت بهتر است کمی برنج را زنده بردارید و مدت دم کشیدن را افزایش دهید تا آلبالوها نرم شود.
منبع : خراسان