Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 18:29

24
مرداد
طرز تهیه نان روتی؛ نان سنتی هندی

طرز تهیه نان روتی؛ نان سنتی هندی

نان روتی یکی از نان‌های سنتی هندی است که به راحتی روی اجاق گاز و با تابه چدن طبخ می‌شود. در ادامه این مطلب با طرز تهیه نان روتی آشنا خواهید شد.

نان روتی ( به انگلیسی : Roti ) نان هندی سنتی گرد و صاف است که در ماهیتابه درست می‌شود. این نان فوری در کشورهای جنوب آسیا بسیار رایج و پرطرفدار است. برای طعم دار کردن نان روتی می‌توانید از ادویه های مختلف متناسب با سلیقه خودتان استفاده کنید. 

ضخامت نان را می‌توانید متناسب با سلیقه خودتان کمی تغییر دهید. نان روتی خیلی سریع و ساده درست می‌شود و معمولا به صورت گرم در همان وعده سرو می‌شود.

نان روتی شباهت زیادی به نان چاپاتا دارد، اگر بعد از  پخت همانطور که نان داغ است رویش کره بمالید و شکر بپاشید، شبیه نان چاپاتا می‌شود.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه نان کاکولی ؛ نان سنتی چهارمحال و بختیاری

نان روتی

مواد لازم:

آب جوش ۱۵۰ گرم 
آرد ۱ لیوان
نمک یک سوم قاشق چایخوری

 

طرز تهیه

آب در حال جوش، نمک و آرد را با هم مخلوط کنید و با چنگال هم بزنید تا کمی خنک شود.  سپس خمیر را حدود ۱۵ – ۳۰ دقیقه ورز دهید تا منسجم شود و در صورت تمایل سبزی را ادویه دلخواتان را به آن اضافه کنید.

روی خمیر را با پارچه بپوشانید و نیم تا دو ساعت در محلی گرم بگذارید استراحت کند. با این که خمیر این نان پف نمی‌کند ولی هر چه بیشتر استراحت کند، بهتر ور می‌آید. 

بعد از استراحت خمیر را به قسمت‌های مساوی در اندازه دلخواه ( به اندازه نارنگی کوچک )  تقسیم کنید و چانه بگیرید، رویشان را بپوشانید و ۱۰ دقیقه دیگر استراحت بدهید.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه قماق ؛ نان سنتی مازندران

 

 

 

 روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانه‌های خمیر را یکی یکی با وردنه به صورت یکنواخت پهن کنید. اگر خمیر به وردنه می‌چسبد می‌توانید کمی آرد رویش بپاشید. 

نیازی نیست که خمیر نان روتی را خیلی نازک و ورقه ای کنید. تابه‌ای ضخیم با کف چدنی برای پخت نان انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید داغ شود.

خمیر را داخل تابه داغ بیندازید و بعد از این که یک سمتش پر از حباب شد، نان را برگردانید و ۱۰ – ۲۰ ثانیه صبر کنید تا سمت دیگرش هم بپزد. 

در این مرحله اگر می‌خواهید دو لایه نان از هم جدا شوند و کاملا پف کند، خمیر را با کف گیر از تابه برداشته روی شعله مستقیم گاز بگذارید تا پف کند، در صورت لزوم نان را برگردانید تا سمت دیگرش هم روی شعله مستقیم قرار بگیرد و دو لایه نان کاملا از هم جدا شوند سپس به داخل تابه برگردانید و با کف گیر روی نان فشار بیاورید تا هوای داخلش خارج شود و نان حالت صاف پیدا کند.

برای پخت نان روتی بهتر است از آرد سبوس دار مثل آرد نان سنگک استفاده کنید.

برچسب ها: نان، نان هندی، آرد، طرز تهیه نان، نان سنتی تعداد بازديد: 149 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز