به گزارش گل من و تو، امروز قصد داریم طرز تهیه نان کارامل و گردو را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای نان:
۱ و ۱/۴ پیمانه................. شیر ولرم
۱/۴ پیمانه ...................کره آب شده
۲ قاشق چایخوری..................... خمیر مایه فوری
۱ ...............تخم مرغ
۱/۴ پیمانه................. شکر یا کمتر
یک پنس ...................نمک
۱ بسته....................... پودرکرم شانتی(بجای کرم شانتی، میتونین ۲-۳ قاشق غذاخوری پودر شیرخشک بزنین یا کلا حذف کنین، اونموقع آرد بیشتری می خواهد.)
حدود ۳ونیم ......................پیمانه آرد نانوایی (مقدار آرد تقریبی)
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان روغنی برساق
نان زیره و سیاه دانه ؛ یک نان خوش عطر و بو
مواد لازم برای کارامل :
۱ پیمانه ..............شکر
۱۴۰ میلی لیتر................. خامه صبحانه
۷۰ گرم............... کره
وانیل................. به مقدار دلخواه
یک پنس................ نمک(اختیاری)
طرز تهیه نان کارامل و گردو در خانه:
خب حالا که مواد لازم رو آماده کردید بریم برای دست کردنش اول از همه با درست کردن خمیر نون شروع میکنم.
برای خمیر: خمیر مایه، شیر و ۱ قاشق غذاخوری از شکر رو مخلوط کنین و روشو بپوشونین بذارین کنار حدود ۵-۱۰ دقیقه بمونه و خوب استراحت کنه، بعد بقیه مواد رو بجز آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
اگر دوست داشته باشید میتونین مقداری پودر گردو و ادویه هایی مثل پودر زنجبیل، دارچین، هل یا … هم اضافه کنین به دلخواه این کاملا اختیاری هست.
بعد آرد رو کم کم اضافه کنین و مخلوط کنین تا خمیر جمع شه، خمیر به دست باید بچسبه اگه از آرد قنادی استفاده کنین، خمیر باید به دست نچسبه آرد نانوایی یا نان فانتزی عالی میشه.
بعد خمیر رو ۱۰-۱۵ دقیقه ورز بدین و روشو بپوشونین و ۱-۲ ساعت استراحت بدین تا کاملا جا بیوفته و پف کنه.
خمیر رو به توپهای کوچک تقسیم کنین و با کمی فاصله داخل قالب بزرگ که فقط زیرش مقدار کمی آرد پاشیدین، بچینین و روشو بپوشونین تا ۱۵-۲۰ دقیقه استراحت کنه (این مراحل که به خمیر استراحت میدیم کار شما رو بی نقص میکنه پس عجله نکنید.)
حالا که خمیر خوب استراحت کرد روش زرده تخم مرغ بمالین و بذارین در فر که از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه، بپزه و سرخ شه هر وقت روی نون سرخ شد میتونید اون فر رو خاموش کنید و اجازه بدید کمی خنک بشه و در این مدت شما کارامل رو درست کنید.
بیشتربخوانید:
نان کاکولی بختیاری + دستور تهیه
طرز تهیهی نان شلکینه؛ نان محلی کردستان
مراحل پایانی نان کارامل و گردو
برای کارامل: شکر رو داخل تابه استیل بریزین و با قاشق چوبی یا لیسک هم بزنین تا کاملا شکر حل شه، نذارین شکرهای حل شده بسوزن وگرنه آخر تلخ میشه، بعد کره رو اضافه کرده و هم بزنین بعد خامه همدمای اتاق رو اضافه و هم بزنین تا یکدست شه بعد از روی حرارت بردارید و نمک و وانیل رو اضافه کنید و از صافی رد کنید.
خب رسیدم به آخرین مرحله، روی نون که از داغی افتاده ولی هنوز گرمه، کارامل ولرم بریزین با گردو یا بادام بو داده کاملا تزیین کنید.