مهديس رحيميان:
مواد لازم
شکر................ 1 قاشق چایخوری
خامة صبحانه............. 60میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)
پودر مایه خمیر.............. 7 گرم (حدود 2 قاشق چایخوری)
کره................. 125 گرم
عسل 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ............... 3 عدد درشت
آرد.................. 350 گرم
نمک............... یک هشتم قاشق چایخوری
شیر.............. 80 میلی لیتر (یک سوم پیمانه)
پوست پرتقال رنده کرده................... 2 قاشق چایخوری
بادام برشته و خرد کرده.............. 60 گرم
بیشتر بخوانید:
مواد لازم رویه:
پودر شکر................ 150 گرم
آب پرتقال تازه.............. 3 قاشق سوپخوری
پوست پرتقال رنده کرده.............. 2 قاشق چایخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان فطیر ؛ تجربه درست کردن نان در خانه
روشتهیه
شکر، خامه و مایهخمیر را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید. آنگا ه رویش را بپوشانید و 10دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود. سپس کره را داخل کاسة همزن برقی بریزید، عسل را به آن بیفزائید و هم بزنید تا صاف و یکدست شود. حالا تخممرغها را کمکم بیفزائید و مخلوط کنید. اکنون 300 گرم آرد، نمک، شیر، مخلوط مایهخمیر و پوست پرتقال را افزوده و سپس باقیماندة آرد را اضافه کنید تا خمیر لطیف و مناسبی بهدستآید. اینک خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسة چربکرده بگذارید. رویش را بپوشانید و در حدود 2ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دوبرابر شود. آنگاه بادام را به خمیر بیفزائید و دوباره آن را اندکی ورز دهید. سپس خمیر را داخل قالب چربکردة میان تهی به قطر 21 سانتیمتر بگذارید و در حدود یک ساعت به آن استراحت دهید تا خمیر، حجم قالب را پر کند. حالا نان را به مدت تقریبی 30-35 دقیقه، در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد بپزید. همچنانکه نان گرم است، مواد رویه را با قلممو روی نان بمالید.
یادآوری: برای تهیة مواد رویه؛ همة مواد لازم را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید.
بیشتربخوانید:
نان شکمپر؛ یک غذای سالم برای بچه ها
خواص عسل
خواص عسل طبیعی برای سلامتی انسان و فواید آن از گذشته مورد توجه بوده است. همانطور که میدانید نام دیگر عسل، انگبین است و اولین محصول زنبور عسل می باشد که از زمان باستان مورد استفاده بشر قرار گرفته است.