بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی
مواد لازم برای تهیه نان زنجبیلی
تخممرغ............ یک عدد
شیر کم چرب.............. ۱۲۰ میلیلیتر
کره پاستوریزه.............. ۲۵ گرم
ماست پرچرب............... ۱۲۰ گرم
خمیرمایه............. یک قاشق چایخوری
روغن مایع................. ۶۰ میلیلیتر
آرد............... ۵۰۰ گرم
شکر............. یک قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل................ یک قاشق غذاخوری
نمک.............. یک قاشق چایخوری
زرده تخممرغ............... برای روی نان به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
نان فطیر محلی + طرز تهیه
طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی
طرز تهیه نان زنجبیلی
در کاسهای متوسط شیر ولرم را با شکر مخلوط کنید. هم بزنید تا شکر کاملا در آن حل شود.
خمیر مایه (پودری) را اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی مواد را با استفاده از سلفون یا بشقاب دیگری بپوشانید و حدود ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید.
در کاسه دیگری، تخممرغ را بشکنید و آن را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید، ماست را اضافه کنید و هم بزنید.
کرهای را که چند دقیقه بیرون گذاشتهاید تا به دمای اتاق برسد را هم به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
پودر زنجبیل و روغن مایع را اضافه کنید، مایهای که ده دقیقه کنار گذاشته بودید را داخل کاسه ریخته و هم بزنید.
آرد را الک کرده و کمکم به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. با دست خمیر را ورز بدهید (حدود ۱۰ دقیقه) تا حالت چسبنده به خود بگیرد.
روی ظرف را با حوله یا پتو تمیز بپوشانید و یک ساعت به آن استراحت دهید. بعد از یک ساعت حجم خمیر دو برابر خواهد شد کمی با نوک انگشت به آن ضربه بزنید تا پف آن کمی گرفته شود.
سطح صاف یا یک سینی را کمی چرب کنید، دستتان را هم چرب کنید و خمیر را از کاسه به آن منتقل کنید.
شروع به چانهگیری خمیر کنید و آن را به قسمتهای مساوی تقسیم کنید و آنها را کاملا گرد کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، چانهها را روی آن قرار دهید و با استفاده از دست آن را طوری پهن کنید تا کاملا گرد باشند.
روی سینی را با سلفون پوشانده و حدود ۲۰-۳۰ دقیقه کنار بگذارید. بعد از حدود نیم ساعت زرده تخممرغ و مقداری روغن زیتون را مخلوط کرده و با استفاده از برس مخصوص روی خمیرها بمالید.
با استفاده از قالب یا هر وسیله دیگری روی نان را طرح بدهید اگر میخواهید شیارها عمیقتر و واضحتر باشند باید فشاری که به قالب میآورید کمی بیشتر باشد.
سینی فر را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه قرار دهید.
نکات
اگر میخواهید طعم زنجبیلی نان شما بیشتر شود میتوانید دو قاشق غذاخوری پودر زنجبیل بریزید.
این خمیر باید حالت چسبنده داشته باشد پس زمانی که آن را ورز میدهید از اضافه کردن آرد و گرفتن چسبندگی آن خودداری کنید.
وقتی نان را در فر میگذارید همراه آن یک ظرف حاوی آب جوش در طبقه پایین بگذارید.
منبع: کتاب کاله