آرزو مقدم :
مواد لازم برای 8-10 عدد
آرد نان ۶۶۰ گرم
مایه خمیر ۱۰ گرم
بهبود دهنده ۳ گرم
شکر ۱۲۰ گرم
کره ۸۰ گرم
شیر 250 میلی لیتر (یک پیمانه)
نمک یکدوم قاشق چایخوری
تخم مرغ ۳ عدد
مواد لازم میانی
پودر نارگیل ۲۰۰ گرم
شیر عسلی ۱۰۰ گرم
بیشتر بخوانید:
نان فطیر محلی + طرز تهیه
نان بریوش + طرز تهیه
طرز تهیه نان روغنی برساق
مواد لازم رویه
زردة تخم مرغ یک عدد
روغن مایع یک قاشق چایخوری
محلول زعفران یکدوم قاشق چایخوری
شیر یک قاشق سوپخوری
کنجد یا تخم خرفه به میزان لازم
روشتهیه
آرد، مایه خمیر و بهبود دهنده را در کاسة کوچکی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه شکر،کره، شیر و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کره آب شده و مایه گرم شود.
سپس تخممرغها را به آن بیفزائید و مخلوط کنید. حالا مخلوط آرد را کم کم به این مایه بیفزائید و مخلوط نمائید تا خمیر مناسبی حاصل شود. اکنون خمیر را ورز دهید و آن را در کاسة چربکرده بگذارید. روی کاسه را بپوشانید و در حدود یک ساعت خمیر را در دمای محیط نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
یک ظرف کاملا گود را با روغن مایع کاملا چرب کرده و خمیر را در ظرف بگذارید و روی ظرف را با سلفون کاملا بپوشانید اینک خمیر را به چانه های ۴۰ گرمی تقسیم کنید و وسط هر خمیر یک قاشق چایخوری از مواد میانی بگذارید و خمیر را جمع کنید تا به شکل توپ درآید. سپس خمیرهای پر کرده را در قالب دارای کاغذ روغنی بچینید، رویش را بپوشانید و 30 دقیقة دیگر در دمای محیط نگه دارید تا حجمشان افزایش پیدا کند. حالا روی خمیرها از مواد رویه بمالید و اندکی کنجد یا تخم خرفه بپاشید و نانها را به مدت تقریبی 35-40 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.
روش تهیة مواد میانی: پودر نارگیل و شیر عسلی را با هم مخلوط کنید.
روش تهیة مواد رویه: همة مواد را به جز کنجد و تخم خرفه با هم مخلوط کنید.
یادآوری: برای ترد شدن کف نانها میتوانید هنگام پختن نان، ظرف آبی را کف فر بگذارید.