بسیاری از والدین گیاهخوار نگران این موضوع هستند که پیروی از چنین رژیمی می تواند بر فرزندشان تاثیری منفی داشته باشد. پژوهشگران با کمک مطالعه ای که بر روی ۹ هزار کودک خردسال انجام شد، نشان دادند آنهایی که رژیم گیاهخواری داشتند، به طور متوسط وزن و قد مشابهی با همسالان خود که گوشت مصرف می کردند، داشتند. آنها همچنین در مورد سطوح خونی آهن و ویتامین D که تامین آن به طور بالقوه در رژیم غذایی بدون گوشت، ماهی و گاهی اوقات محصولات لبنی می تواند سخت تر باشد نیز هم سطح بودند.
قابل توجه است که یکی از مشکلات موجود در رژیم غذایی فوق، این بود که کودکان گیاهخوار دو برابر بیشتر از سایر کودکان در معرض کمبود وزن بودند. در این میان آکادمی تغذیه و رژیم غذایی ایالات متحده می گوید که رژیم های گیاهی به خوبی برنامه ریزی شده، در کنار مصرف مکمل های دارویی لازم، برای افراد در هر سنی از جمله کودکان خردسال مناسب است.
بیشتربخوانید:
ترغیب کودکان به خوردن سبزیجات
دکتر جاناتون مگوایر متخصص اطفال در بیمارستان سنت مایکل یونیتی هلث تورنتو و محقق ارشد این مطالعه درباره موضوع فوق گفت: مطالعات نسبتا کمی روی تأثیر رژیم های غذایی مبتنی بر گیاهخواری بر رشد و وضعیت تغذیه بچهها انجام شده است. این موضوع بسیار مهم است زیرا امروزه والدین زیادی در کشورهای مختلف از جمله کانادا ، رژیم های گیاهخواری را برای فرزندان خود انتخاب می کنند.
زمانی که رژیم های گیاهخواری به درستی انجام شوند، سرشار از سبزیجات، میوه، غلات با فیبر بالا، لوبیا و اغلب همراه با محصولات لبنی و تخم مرغ هستند. آنها همچنین معمولاً از غذاهای فرآوری شده پرهیز می کنند که قندهای افزوده بالایی دارند و ارزش غذایی آنها کم است.
در مورد احتمال زیاد کم وزنی کودکان گیاهخوار، این موضوعی است که پزشکان اطفال باید مراقب آن باشند. کودکان کم وزن باید رشد خود را با دقت بیشتری پیگیری کنند و والدین آنها ممکن است برای ایجاد یک رژیم غذایی متعادل به کمک و مشاوره متخصص تغذیه نیاز داشته باشند.
به باور امی رید متخصص تغذیه کودکان در بیمارستان کودکان سینسیناتی و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، برای برخی از کودکان خردسال که رژیمهای گیاهخواری دارند، محتوای فیبر بالا می تواند مشکل ساز باشد: غذاهای غنی از فیبر سیرکننده هستند، اما اغلب کالری کمی دارند. اگر کودکی کم وزن است یا نگرانی هایی در مورد کمبودهای تغذیه ای وجود دارد، والدین می توانند درخواست ارجاع به یک متخصص تغذیه کنند.
با رژیم های غذایی بدون گوشت، دریافت برخی مواد مغذی به مقدار مناسب از جمله روی، ویتامین B12، پروتئین و کلسیم- ممکن است سخت تر باشد. اما وقتی آنها تخم مرغ و لبنیات مصرف می کنند، این کمبودها معمولاً نگران کننده نیستند. به علاوه، بچه ها می توانند این مواد مغذی را از غذاهای گیاهی مانند لوبیا، آجیل و شیرهای غیرلبنی غنی شده، غلات و مخمرهای مغذی دریافت کنند.