Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:11

5
تیر
تغذیه در کودکان پیش دبستانی (2)

تغذیه در کودکان پیش دبستانی (2)

در حقیقت مغز ارگانی می‌باشد که سریعا مواد مغذی موجود در غذا را برای تغذیه خود جذب می‌کند. بنابراین باید غذایی برای کودک انخاب شود که از لحاظ این مواد مغذی بهترین اثر را بر روی عمکرد مغز داشته باشد.

تغذیه و حافظه کودکان

در حقیقت مغز ارگانی می‌باشد که سریعا مواد مغذی موجود در غذا را برای تغذیه خود جذب می‌کند. بنابراین باید غذایی برای کودک انخاب شود که از لحاظ این مواد مغذی بهترین اثر را بر روی عمکرد مغز داشته باشد.

در اینجا چند ماده‌ی غذایی که می‌تواند عملکرد مثبتی بر کارکرد مغز داشته باشد بیان شده است:

ماهی: ماهی‌های پرچرب همچون سالمون، ساردین و قزل‌آلا غنی از امگا 3 می‌‌باشد که برای رشد و عمکرد مغز ضروری می‌‌باشد.

تخم مرغ: علاوه بر اینکه تخم‌مرغ به عنوان بهترین منبع پروتئینی شناخته شده است، زرده‌ی تخم مرغ حاوی ماده‌ای به نام کولین می‌باشد که در بهبود عملکرد مغری نقش مهمی دارد.

کره بادام زمینی: منبع غنی از ویتامین E می‌‌باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از غشای عصبی محافظت می‌کند و علاوه بر این تیامین موجود در آن به سیستم عصبی و مغزی کمک می‌کند تا از گلوکز برای تولید انرژی استفاده کند.

غلات کامل: مغز به منبع ثابتی از گلوکز نیاز دارد که غلات کامل در سطح وسیعی میتواند آن را تامین کند. فیبر موجود در غلات کامل آزاد شدن گلوکز به مغز را تنظیم می‌کند و علاوه بر این ویتامین‌های گروه B سیستم عصبی را تغذیه می‌کند.

سبزیجات: گوجه فرنگی، هویج، اسفناج، کدو تنبل و انواع مختلف سبزیجات تیره و رنگی بهترین منبع آنتی اکسیدان‌ها می‌باشند که سلولهای عصبی را قوی و سالم نگه می‌دارد.

شیر و ماست: لبنیات غنی از پروتئین‌ها و ویتامینهای گروه B می‌باشند که برای رشد بافت مغزی، انتقال دهنده‌‌های عصبی و آنزیم‌ها ضروری هستند.

مطالعه‌ای جدید نشان داد مصرف شیر از طریق تولید آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون در بافت مغز می‌تواند در بهبود عملکرد مغزی نقش داشته باشد.      

نکات مهم رفتاری در تغذیه کودك

با آموزش رفتارهای سالم غذا خوردن به کودکان و انجام این رفتارها در خودتان به عنوان یک الگو برای آنها می‌توانید کودکان خود را از لحاظ رشدی و وزنی در یک وضعیت سالم نگه دارید.

در ذیل چند نکته ی رفتاری مهم در این زمینه آورده شده است:

- صرف وعده‌ی اصلی غذا تا حد امکان در جمع خانواده باشد:

سعی کنید زمان صرف وعده‌ی غذایی را به لحظه‌ای خوشایند و مطلوب تبدیل و از بحث و سرزنش خودداری کنید.

اگر زمان صرف وعده‌های غذایی ناخوشایند باشد ممکن است کودک برای ترک کردن میز غذای خود با عجله غذا بخورد و همچنین چنین تصور خواهد کرد که صرف وعده‌های غذایی همیشه  همراه با استرس خواهد بود.  

- از صرف وعده‌ی اصلی غذا و میان وعده‌‌ها به هنگام تماشای تلویزیون خودداری کنید:

سعی کنید صرف غذا را به محیط‌های مشخص منزل مانند آشپزخانه یا میز ناهارخوری محدود کنید. خوردن در جلوی تلویزیون توجه به احساس سیری را با مشکل مواجه کرده و منجر به اضافه وزن خواهد شد.

با چند تغییر رفتاری اشتهای کودک خود را افرایش دهید

- با صرف وعده‌های غذایی در ساعتی مشخص می‌توانید اشتهای کودک خود را تحریک کنید.

- مواد غذایی رنگارنگ و همچین بشقاب‌های رنگی در تمایل کودک به صرف غذا بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

- قرار گرفتن زمان وعده‌های اصلی غذایی پس از ساعات بازی و ورزش به دلیل خستگی می‌تواند اشتهای کودک برای صرف غذا را از بین ببرد.

- دادن غذای یکنواخت و تکراری سبب بیزاری کودك می‌شود. حتی اگر غذای مورد علاقه کودك پشت سرهم به او داده شود، کودك از خوردن آن خودداری خواهد کرد.

کلام آخر

یک نکته‌ی مهم که در دوران کودکی بسیار حائز اهمیت است اصلاح الگوی غذایی و ذائقه سازی در این دوران می‌باشد.

سعی کنیم با عادت دادن ذائقه‌ی کودک به غذاهای کم نمک، کم روغن و کم شکر، آینده ای توام با سلامتی برای کودکان خود رقم بزنیم.

 

 

برای خواندن بخش اول -تغذیه در کودکان پیش دبستانی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: تغذیه کودک، تغذیه و حافظه، تقویت حافظه، میان وعده کودک، تغذیه کودکان پیش دبستانی، تغذیه دانش آموز، تغذیه و حافظه کودکان، غذاهای افزایش دهنده حافظه تعداد بازديد: 967 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز