Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 28 آبان 1403 - 17:15

28
آبان
روش‌های انتقال پیام‌های تربیتی به کودکان

روش‌های انتقال پیام‌های تربیتی به کودکان

کودک وقتی زمین می‌خورد و دردش می‌گیرد، او به خودی خود فکر می‌کند کار بدی کرده است. اگر پدر و مادر در صورتی که کودک به کمک نیازی ندارد به روی خودشان نیاورند، کودک که نیاز دارد بقیه این زمین خوردنش را ندیده باشند و خجالت نکشد

به قلم : پری زرگر ، مشاور کودک

 

تحریریه زندگی آنلاین : واکنش مناسب در برابر به زمین خوردن کودک

کودک وقتی زمین می‌خورد و دردش می‌گیرد، او به خودی خود فکر می‌کند کار بدی کرده است. اگر پدر و مادر در صورتی که کودک به کمک نیازی ندارد به روی خودشان نیاورند، کودک که نیاز دارد بقیه این زمین خوردنش را ندیده باشند و خجالت نکشد، تنها درد را می‌کشد، وحشت نمی‌کند و خجالت نمی‌کشد. حالا اگر ما به سراغ کودک خود برویم، هراسان یا نگران بدنش را چک کنیم، بگوییم دستت را ببینم، پایت را ببینم، چرا از بدنت خون می‌آید و ...، کودک علاوه بر درد، وحشت هم می‌کند و این درد و وحشت به هم گره می‌خورد. این کودکان در بزرگسالی درد بیشتری نسبت به بقیه افراد حس می‌کنند و با درد به وحشت می‌افتند. پس اگر کودک نیاز به کمک ندارد، کاملا نشان دهید متوجه افتادنش نشدید و اگر نیاز به کمک داشت، با رفتارتان او را نترسانید، حتی اگر خون‌ریزی داشت، به خود مسلط باشید تا وحشت با این نوع اتفاقات در مغز کودک گره نخورد!

 

توضیح در مورد قسمت خصوصی بدن

از ٤ سالگی به بعد به بچه‌ها راجع به قسمت‌های خصوصی بدن‌شان توضیح می‌دهیم که این قسمت‌ها خصوصی هستند و قرار نیست هیچ کس راجع به این قسمت‌ها حرفی بزند یا آن را لمس کند و فقط «یک بار» توضیح می‌دهیم و به عنوان هشدار عنوان می‌کنیم، ولی وارد جزئیات نمی‌شویم. کودک را نباید حساس کرد یا ترساند.

 

 پرهیز از آموزش جدی زیر شش سال

سه تا شش سالگی زندگی کودک باید سه چیز باشد:

بازی؛ اسباب‌بازی؛ همبازی

در این سن کودک را نباید با علم به معنای واقعی آن آشنا کرد. مغز کودک به رشد کافی نرسیده و باعث اضطراب در کودک خواهد شد.

 

 ویژگی مدرسه خوب و مناسب

بچه باید در مدرسه بشکفد نه آن که بشکند. کودک نباید به بهترین مدرسه برود که در آن جزء برترین‌ها نیست. بهتر است به مدرسه معمولی برود که جزء ده درصد بالای دانش‌آموزان است.

 

 تنظیم خواب کودکانی که دیر می‌خوابند

برای تنظیم خواب کودکانی که دیر می‌خوابند، بهترین روش این است حداقل سه روز کودک را صبح زود بیدار کنید تا شب زودتر بخوابد.

 

 بازی با موبایل و آیپد

کودک‌تان کار با آیپد و موبایل را می‌داند و شما به آن افتخار می‌کنید و در جمع به بقیه نشان می‌دهید؟

توانایی کودک زیر سه سال در بازی با موبایل و آیپد هیچ افتخاری ندارد، چون جدای آسیب مغزی در کمتر از دو سالگی، شرایط اعتیاد به اینترنت و بازی‌های کامپیوتری در هفت سالگی به بعد را به وجود می‌آورد. این اعتیاد مدرن در آینده به اندازه اعتیاد به مواد مخدر ویرانگر است. کودک با تحرک و ارتباط رشد سالم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

نسخه‌ تــقــویت اعتماد بــه نـفس کودکان ( بخش اول )

 

 

 

 

 تصحیح کردن اشتباه کودک در جمع

تصحیح کردن اشتباه کودک باعث خاموش شدن کودک می‌شود. گاهی کودک نه در جمع که در مغز خود ساکت خواهد شد، چون به این نتیجه می‌رسد که یک انسان اشتباه کار و بد است. تصحیح کردن مستقیم کودک باعث حرمت نفس پایین، خجالتی شدن، احساس بد به خود و دیگران و لکنت می‌شود. اگر کلمه‌ای را اشتباه گفت، کلمه درست را در جمله‌های خود استفاده کنید و او به راحتی خواهد آموخت.

 

 آموزش عشق‌ورزی و عشق‌پذیری در کودکان

اولین پایه اساسی عشق‌ورزی و عشق‌پذیری آن است که تا هشت سالگی، پدر و مادر این عشق را در وجود فرزند بکارند و این خود چهار شرط اصلی دارد:

1- پدر و مادر عاشق یکدیگر باشند.

2- پدر و مادر به عشق بدون قید و شرط که تنها نوع عشق میان فرزند و والدین می‌تواند باشد، باور داشته باشند، یعنی او را فقط به خاطر اینکه هست بخواهند، نه به خاطر اینکه خوب است یا درس می‌خواند.

3- کودک برای پدر و مادر مهم باشد، به این معنی که عقیده، نظر و خواسته او به همان اندازه مهم باشد که خواسته و نظر دیگر افراد مهم است.

4- در خانه محبت و عشق اساس روابط خانوادگی باشد.

یعنی دو چیز در خانه نباشد:

الف: دشمنی با هیچکس نباشد.

ب: قدرت، فرمان و دستور نباشد.

آنچه که هست قانون برای مدیریت خانه و خانواده است، نه برای دستور دادن یا فرمانروایی کردن.

در این حالت، انسان در بزرگسالی، به عشق واقعی می‌رسد و آن را در خود پرورش می‌دهد.

بیشتربخوانید:

چرایی گوشه‌گیری در کودکان

 

 

 

 

 چگونه به کودکان دفاع کردن از خود را آموزش دهیم؟

«اگر زد تو هم بزن»

اين جمله آسيب فراوانی به كودك می‌زند. تمام آموخته‌های فرزندتان را زير سوال می‌برد و اين سوال پيش می‌آيد که پس اگر فردی كار بدی كرد، من هم می‌توانم آن را تكرار كنم؟ همچنین كودكی كه می‌زند، درونش لبريز از حس بد به خود و ديگران است.

 

 روش صحیح دفاع کردن

به فرزندتان بياموزيد زمانی كه كار به برخورد فيزيكی رسيد، بهتر است دست خود را بالا بياورد و بگويد نزن. با اين کار، شما به او می‌آموزيد كه در رابطه با ديگران می‌تواند حد و مرز مشخصی قرار دهد و از خود دفاع كند.

اگر طرف مقابل به كار خود ادامه داد، فرزند شما بايد محيط را ترك كند. با اين كار به فرزندتان می‌آموزيد كه انسان‌هايی در زندگی سر راه ما قرار خواهند گرفت كه دچار اختلالات رفتاری هستند، و عاقلانه‌ترين واكنش اين است كه با اين افراد درگير نشود. ترك كردن محيط نه نشانه ترسو بودن شخص است، و نه دليل بر بي‌عرضگی او، بلکه صرفا نشان می‌دهد شخص فرق خوب و بد و درست و غلط را می‌داند.

 

 کلام آخر

والدین حرفه‌ای رفتار خوب کودکان خود را مي‌بينند، رفتار منفي بی‌خطر را ناديده مي‌گيرند، براي تشويق از كلام استفاده مي‌كنند و براي تنبيه از نگاه؛ یادتان نرود شما یک والد حرفه‌ای هستید...

اگر فرزندتان از شما تقلید کرد، او را بیش از حد تحسین نکنید. اگر فرزندتان رفتاری متفاوت از شما داشت، از او انتقاد نکنید. اگر فرزندتان دچار اشتباه یا بدرفتاری شد، او را طرد نکنید. کاری نکنید که فرزندتان تصور کند علاقه شما به دلیل اطاعت او از شما است.

با رعایت اصول تربیتی، فرزند دلبندتان نوجوانی، جوانی و بزرگسالی بسیار خوبی خواهد داشت.

تعداد بازديد: 19 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز