Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:52

14
مرداد
چگونه ترس کودک از پزشک را از بین ببریم؟

چگونه ترس کودک از پزشک را از بین ببریم؟

به بهانه توئیت پربازدید یک خانم دکتر درباره تلاش یک پدر برای نترسیدن بچه‌ اش از دکترها، چند توصیه در همین باره به والدین داریم

یکی از شایع‌ترین ترس‌ها در میان کودکان، ترس از دکتر و دندان پزشک است. فرقی ندارد که تنها یک معاینه ساده رشدی یا بیماری جدی‌تری در میان باشد. بردن کودک به دکتر برای بیشتر خانواده‌ها کاری بس دشوار است. به تازگی توئیتی از یک خانم دکتر در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که با انتشار عکس یک کتاب قصه نوشته: «داشتم مریض می‌دیدم، یهو یه آقایی اومد یه کتاب قصه گذاشت جلوم. سرمو آوردم بالا که چی شده، گفت الان پسرم میاد اینو به عنوان کادو بهش بدید و رفت. یه چند ثانیه طول کشید تا لود شدم و فهمیدم قضیه چیه. بعد از  سه تا مریض پسر کوچولوش اومد، ‏اجازه داد معاینه بشه و داروهاش روهم قول داد سر وقت بخوره. بعدش کتاب قصه ‌رو هم جایزه گرفت و رفت تا از دکتر اومدن بدش نیاد و دکترا رو هم دوست داشته باشه». اما چرا کودکان از دکترها می‌ترسند و والدین باید چه کنند؟
 

بیشتربخوانید:

آسیب های مجبور کردن کودکان به شجاع بودن

 
 
 

 

به احساس امنیت کودک توجه کنید

یکی از مهم‌ترین دلایل بچه‌ها برای ترس از معاینه پزشکی جدایی از والدین است. در بعضی مطب‌ها هنگام معاینه ، والدین از کودک جدا می‌شوند و در آوردن لباس‌ها، فرایند معاینه و محیط ناآشنا برای بچه‌ها ترسناک به نظر می‌رسد. بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان والدین در کنار کودک بمانند، دست کودک را بگیرند و وسیله یا اسباب‌بازی محبوب بچه در دستش باشد تا احساس امنیت بیشتری در کودک ایجاد شود.

درباره درد، پنهان کاری نکنید

مورد بعدی ترس از درد در هنگام ارزیابی پزشکی است. اگر والدین اطمینان دارند که معاینه بدون درد است، خیال کودک را از این مورد راحت کنند تا او احساس آسودگی بیشتری کند. در غیر این صورت بدون اضطراب و نگرانی با صداقت به کودک بگویند که کمی درد در انتظار اوست ولی والد قول می‌دهد که در کنار کودک باشد تا این فرایند راحت‌تر طی شود. پنهان کاری و نداشتن صداقت می‌تواند باعث خشم و بی اعتمادی کودک شود و کار را برای مراجعات بعدی سخت‌تر کند.

بیشتربخوانید:

رشد عاطفی و عزت نفس در کودکان

نسخه‌ تــقــویت اعتماد بــه نـفس کودکان ( بخش اول )

 

 

 

 

درباره احساس ترس و خجالت صحبت کنید

مورد سوم احساس خجالت و شرم از لمس شدن یا بررسی نواحی خصوصی است. در این حال  پدر و مادر به روشنی شرایط را برای کودک توضیح دهند و تاکید کنند که پزشک جزو کسانی است که می‌تواند این نواحی را بررسی کند و نیازی به احساس خجالت یا ترس نیست. در بحث تربیت جنسی باید این مطالب برای بچه‌ها جا بیفتد.

چگونه ترس کودک از پزشک را از بین ببریم؟

کار این پدر، ستودنی بوده است

نوع رفتار پزشک در واکنش کودک به معاینات هم بسیار مهم است. عجله در معاینه، رفتار جدی و تاکید بر کنار رفتن والدین می‌تواند اضطراب بچه‌ها را زیادتر کند. بر عکس هدیه‌ای کوچک در حد کتابچه یا برچسب‌های کودکانه می‌تواند پاداش صبر و همکاری کودک باشد و او را برای معاینات بعدی مشتاق‌تر کند. با این توضیح، واضح است که کار این پدر که برای کودکش کتاب خریده، ستودنی بوده است.

بیشتر بخوانید:

5راهکار برای کاهش اضطراب کودکان در برابر کرونا

 

 

 

ترساندن کودک از آمپول به ‌عنوان تنبیه را فراموش کنید

به ‌عنوان نکته آخر باید به رفتار والدین در موقعیت‌های پزشکی اشاره کنیم. فاجعه‌سازی مشکل کودک، اضطراب و نگرانی، بی ‌حوصلگی و رفتار تند با کودک می‌تواند شرایط را بدتر کند. متاسفانه تعدادی از والدین از دکتر، دارو و آمپول به عنوان ابزاری برای کنترل رفتارهای ناخواسته کودک استفاده می‌کنند و همین از مراقب‌های پزشکی جلوه‌ای ترسناک در نزد کودک ایجاد می‌کند. متاسفانه این تهدیدها شاید در کوتاه مدت رفتار نامناسب کودک را قطع کند ولی در طولانی مدت بسیار آسیب‌زاست و خانواده را دچار دردسرهای زیادی می‌کند.

 

 

برچسب ها: کودکان، ترس، اضطراب، آمپول، تنبیه تعداد بازديد: 406 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز