Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 18 مهر 1404 - 18:02

16
مهر
هشدار: این مدل نوشابه خطر کبد چرب را تا ۶۰ درصد بالا می‌برد!

هشدار: این مدل نوشابه خطر کبد چرب را تا ۶۰ درصد بالا می‌برد!

حتی اگر روزی فقط یک قوطی نوشابه رژیمی می‌نوشید، ممکن است ناخواسته کبدتان را در معرض خطر جدی قرار دهید! پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد این عادت ظاهراً بی‌ضرر می‌تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد.

یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که مصرف حتی یک قوطی نوشابه رژیمی در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد. این در حالی است که نوشیدنی‌های شیرین معمولی خطر ابتلا به این بیماری را ۵۰ درصد افزایش می‌دهند.

جزئیات بیماری کبد چرب غیرالکلی

به گزارش ایرنا، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) که با نام بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) نیز شناخته می‌شود، شرایطی است که در آن چربی در کبد افرادی که الکل کم مصرف می‌کنند یا اصلاً الکل نمی‌نوشند، تجمع می‌یابد. این آسیب می‌تواند مشابه آسیب‌های ناشی از مصرف زیاد الکل باشد و به سیروز (زخم پیشرفته کبد) و همچنین سرطان کبد منجر شود.

روش تحقیق

این پژوهش روی حدود ۱۲۴ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در بیوبانک (بانک اطلاعات پزشکی) بریتانیا انجام شد و وضعیت آنان به مدت ۱۰ سال پیگیری شد.

یافته‌های کلیدی مطالعه

  • جایگزینی آب به جای نوشابه‌های شیرین، خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را ۱۳درصد کاهش می‌دهد؛
  • جایگزینی آب به جای نوشابه‌های رژیمی، خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را ۱۵ درصد کاهش می‌دهد؛
  • جایگزینی نوشابه‌های رژیمی و معمولی با یکدیگر، هیچ تأثیری در کاهش خطر ابتلا ندارد.

علل تأثیر منفی نوشابه بر کبد

نوشابه‌های شیرین: باعث افزایش سریع قند خون و انسولین می‌شوند و تجمع چربی در کبد را تسریع می‌کنند.

نوشابه‌های رژیمی: با تغییر میکروبیوم روده (مجموعه طبیعی میکروب‌های مفید روده)، تحریک ترشح انسولین و افزایش تمایل به غذاهای شیرین، بر سلامت کبد تأثیر منفی می‌گذارند.

نظر متخصصان

ساجد جلیل (Sajid Jalil)، استاد دانشگاه استنفورد گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که هر دو نوع نوشابه معمولی و رژیمی ممکن است به مرور زمان به کبد آسیب برسانند، در حالی که انتخاب آب یا نوشیدنی‌های بدون شیرین‌کننده می‌تواند به محافظت از کبد کمک کند.

لیه لیو (Lihe Liu)، سرپرست این پژوهش، توضیح داد: یافته‌های ما این تصور رایج مبنی‌بر بی‌ضرر بودن نوشابه‌های رژیمی را به چالش می‌کشد و بر نیاز به بازنگری در نقش این نوشیدنی‌ها در رژیم غذایی و سلامت کبد تأکید می‌کند.

تعداد بازديد: 54 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز