تحریریه زندگی آنلاین : جراح کلیه تأکید کرد: مصرف بیش از حد نمک، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی، گوشت قرمز و چای پررنگ میتواند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهد. به گزارش دنیای تغذیه و به نقل از گروه سلامت خبرگزاری فارس، دکتر شهریار امیرحسنی، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: چاقی، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت فیزیکی از عوامل مؤثر در تشکیل سنگ کلیه هستند. به دلیل وجود اگزالات در چای، مصرف چای کمرنگ توصیه میشود. همچنین، حبوبات و آجیل به دلیل داشتن اسیداوریک باید با محدودیت مصرف شوند. برخلاف تصور عمومی، مصرف متعادل لبنیات مشکلی ندارد. مصرف روزانه دو لیوان شیر برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مناسب است، اما مصرف دوغ شور توصیه نمیشود. دکتر امیرحسنی با رد شایعات مربوط به پخت هندوانه برای دفع سنگ، تأکید کرد: مصرف هندوانه بهطورکلی برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مفید است. در صورت عدم رعایت نکات درمانی و بهداشتی، احتمال بازگشت بیماری پس از یک سال ۱۰ درصد، پس از پنج سال ۳۵ درصد و پس از ده سال ۵۰ درصد است. بیماران مبتلا به سنگ کلیه باید روزانه به میزان کافی آب مصرف کنند، بهگونهای که حدود سه لیتر ادرار دفع شود. همچنین، کاهش مصرف نمک، بهویژه در هنگام پخت و سرو غذا، یکی از نکات کلیدی در پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ است.