مترجم : مرضیه عارف
تحریریه زندگی آنلاین : ما همیشه در حال خواندن گزارش های مختلف در مورد سالم بودن یا نبودن قهوه هستیم . متخصصان تغذیه آخرین شواهد را برای درست کردن این رکورد بررسی کرده اند.تحقیقات اخیر نشان می دهند که قهوه ممکن است طیف وسیعی از فواید سلامتی را ارائه دهد. قهوه به عنوان یک غذای گیاهی ، سرشار از تعدادی ترکیبات زیست فعال است که شناخته شده ترین آنها کافئین است . وقتی در مورد قهوه صحبت می کنیم ، این محرک بودن آن است که بیشترین توجه را به خود جلب می کند به ویژه در مورد اینکه چگونه می تواند هوشیاری را افزایش دهد .
قهوه چیست؟
قهوه یک نوشیدنی دم شده است که میلیون ها نفر از آن لذت می برند . دو گونه اصلی از دانه های قهوه وجود دارد: عربیکا و روبوستا. نوع دانه و همچنین محل رشد آنها ( کشورمبدا و ارتفاع ) ، روش پردازش و سن دانه ها همگی طعم قهوه را در فنجان شما تعیین می کنند.
مزایای سلامتی قهوه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
ممکن است به شما کمک کند طولانی تر زندگی کنید.
یک مطالعه بزرگ بر روی نیم میلیون اروپایی نشان می دهد که مصرف سه فنجان قهوه در روز ممکن است طول عمر را افزایش دهد. تصور می شود که این اثر به دلیل کاهش خطر مرگ ناشی از چندین بیماری از جمله بیماری قلبی باشد. مکانیسم تاثیر قهوه بر پیری هنوز به طور کامل شناخته نشده است و مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
ممکن است چابکی ذهنی را بهبود بخشد.
قهوه ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا هوشیاری و سطح انرژی خود را به دلیل محتوای کافئین آن حفظ کنند. وقتی قهوه مصرف می شود ، جذب جریان خون می شود و به مغز می رود و در آنجا نورون های خاصی را فعال می کند که ممکن است حافظه ، خلق و خو انرژی و عملکرد شناختی را در صورت مصرف متعادل بهبود بخشد. این کار را با مسدود کردن گیرنده های یک ماده شیمیایی مغز به نام آدنوزین انجام می دهد که باعث افزایش سطح سایر مواد شیمیایی مغز ( از جمله دوپامین ) می شود که به تنظیم سطح انرژی شما و افزایش تمرکز شما کمک کند.
ممکن است سطح انرژی را بهبود بخشد و عملکرد را افزایش دهد.
گزارش های دیگر حاکی از آن است که نوشیدن قهوه قبل از ورزش ممکن است میزان فعالیت ، احساس تلاش را کاهش دهد و به طور بالقوه عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. یک مطالعه کوچک در سال 2017 نشان داد که مصرف کافئین زمان خستگی را در طول یک ورزش دوچرخه سواری تا 12 درصد افزایش می دهد و به طور قابل توجهی سطوح ذهنی خستگی را در شرکت کنندگان کاهش می دهد.
اگر قبلا کافئین را به عنوان بخشی از رژیم غذایی معمول خود مصرف می کردید، می توانید از آن علاوه بر کربوهیدرات ها برای افزایش انرژی و سوخت ورزش خود استفاده کنید. برخی از نوشیدنی ها و ژل های خوراکی ورزشی موجود در بازار را می توانید امتحان کنید.
ممکن است متابولیسم را افزایش دهد.
یافته های تحقیقات نشان می دهد که کافئین مدیریت وزن را از طریق افزایش متابولیسم و کاهش ذخیره چربی و تاثیر بر دریافت انرژی بهبود می بخشد.
در نتیجه ، محققان حدس می زنند که کافئین ممکن است در درمان چاقی امیدوارکننده باشد ، اگرچه مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
ممکن است از سلامت مغز محافظت کند.
مطالعات متعددی وجود دارد که ارتباط بین نوشیدن قهوه و محافظت در برابر بیماری های عصبی مانند زوال عقل و آلزایمر را بررسی کرده است. با این حال ، یافته ها تا به امروز متناقض بوده اند و مطالعات بزرگتر ، با دوره های پیگیری طولانی تر ، مورد نیاز است.
ممکن است به تعادل قند خون کمک کند.
در سطوح متوسط ، قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است. تصور می شود یک توضیح برای این موضوع به دلیل توانایی قهوه در حفظ عملکرد سلول ها ی بتا در لوزالمعده شما باشد. این سلول ها مسئول تولید هورمون انسولین هستند که سطح قند خون را تنظیم می کند.
ممکن است به افزایش تمرکز کمک کند.
قهوه ممکن است به افزایش تمرکز و خلق و خوی در ساعات غیر بهینه روز مانند صبح زود کمک کند. این ممکن است برای کسانی که در امتحانات استرس دارند مفید باشد، مخصوصا اگر قرار است امتحان در صبح برگزار شود.
ممکن است از سلامت روده حمایت کند.
احتمالا متوجه نشده اید که قهوه منبع فیبر محلول است و سرشار از ترکیباتی است که خواص پری بیوتیکی دارند. این بدان معنی است که قهوه به عنوان منبع سوختی برای باکتری های مفیدی که در روده ی شما زندگی می کنند ، به نام میکروبیوتای روده عمل می کند. این باکتری ها در عملکرد سیستم ایمنی ، وضعیت تغذیه ای ما نقش دارند و به حفظ یکپارچگی ساختاری دیواره روده کمک می کنند. مطالعات همچنین نشان می دهند که مصرف کنندگان کافئین معمولی میکروبیوم روده متنوع تری دارند.
ممکن است از حمل و نقل گوارشی حمایت کند.
کافئین به عنوان یک محرک برای روده بزرگ با تاثیری شبیه به یک وعده غذایی عمل می کند . به نظر می رسد این اثر در عرض 30 دقیقه پس از مصرف رخ می دهد و استفاده احتمالی را برای کسانی که برای دستیابی به حرکات منظم روده تلاش می کنند پیشنهاد می شود.
ممکن است از خلق و خوی حمایت کند و افسردگی را کاهش دهد.
چندین مطالعه نشان می دهد که نوشیدن قهوه و مصرف کافئین ممکن است با کاهش خطر افسرگی مرتبط باشد و حتی می تواند خطر خودکشی را کاهش دهد.
فواید تغذیه ای قهوه
یک بخش 100 میلی لیتری قهوه با شیر حاوی :
7 کیلو کالری/ 31 کیلو ژول
5/0 گرم پروتئین
4/0 گرم چربی
5/0 گرم کربوهیدرات
قهوه سرشار از مواد شیمیایی دفاعی گیاهی به نام پلی فنول است که اثر محافظتی و آنتی اکسیدانی دارد. قهوه ارگانیک تازه ( دانه ها یا آسیاب شده ) بهترین است زیرا دارای محتوای آنتی اکسیدانی بالاتری است و ترکیبات برشته شده روشن و متوسط نسبت به تیره ترجیح داده می شود. مدت زمانی که دانه ها ذخیره شده اند نیز بر میزان پلی فنول آنها تاثیر می گذارد ، به طوری که در دانه های قهوه که به مدت 12 ماه یا بیشتر نگهداری می شوند ، کاهش می یابد.
آیا قهوه برای همه بی خطر است؟
نوشیدن مقادیر زیاد ، به عنوان مثال بیش از 6 فنجان ، ممکن است برای برخی افراد باعث تحریک و اضطراب شود. افرادی که زیاد نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند ممکن است سرگیجه ، لرزش و ناتوانی در خواب راحت را گزارش کنند.
کسانی که روزانه مقادیر زیادی قهوه می نوشند ممکن است برای رسیدن به اثر محرک نیاز به نوشیدن بیشتر داشته باشند و در صورت قطع ناگهانی ممکن است علائم ترک را تجربه کنند. تعدادی از عوامل بر چگونگی پردازش کافئین تاثیر می گذارند: ژن ، سن ، جنسیت، اضافه وزن یا سیگاری بودن و این که آیا بیماری کبدی دارید یا خیر؟
ملاحظات دیگر عبارتند از :
کافئین به عنوان یک دیورتیک عمل میکند که ممکن است باعث شود بدن سریع تر ادرار تولید کند.
در بریتانیا ، NHS به زنان باردار توصیه می کند که مصرف کافئین خود را به 200 میلی گرم در روز ، معادل دو لیوان قهوه فوری محدود کنند.
به دلیل وزن و سایز کمتر بدن ، کودکان ممکن است اثرات بیشتری را از نوشیدنی های کافئین دار تجربه کنند.
برخی از داروها ممکن است با کافئین تداخل داشته باشند ، یکی از نمونه ها ی آن الندرونیک اسید است ، زمانی که با نوشیدنی کافئین دار مصرف شود ، این دارو ممکن است اثر کمتری داشته باشد.
اگر " سوزش معده " را تجربه می کنید ، باید بدانید که قهوه باعث افزایش رفلاکس معده به مری می شود زیرا ترشح اسید معده را تحریک می کند.
قهوه باعث ترشح صفرا و انقباض کیسه صفرا می شود که توضیح می دهد که چرا کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند باید از نوشیدن آن اجتناب کنند.
چه مقدار قهوه بنوشیم ؟
مقدار مناسب روزانه کافئین برای بزرگسالان بسته به متابولیسم فردی شما متفاوت است که به نوبه خود تحت تاثیر ژنتیک است. این بدان معنی است که همه ما به روش های مختلف به کافئین واکنش نشان می دهیم . با این حال ، مصرف متوسط کافئین روزانه در سطح دوز تا 400 میلی گرم در روز برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته شده است. این تقریبا معادل 4 فنجان قهوه دم کرده است. این ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد ، برای مثال زنان باردار نباید بیش از 200 میلی گرم در روز و کودکان بیش از 45 تا 100 میلی گرم در مصرف کنند.
خلاصه : پس ایا قهوه برای شما خوب است؟
به طور کلی ، اعتقاد بر این است که مصرف مقدار متوسط قهوه در روز به محافظت در برابر بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 و بیماری های عصبی کمک می کند و همچنین سطح انرژی و متابولیسم را افزایش می دهد . با این حال ، هر یک از ما واکنش منحصر به فردی نسبت به کافئین داریم و مقداری که ممکن است بدون خطر مصرف کنیم متفاوت است. اگر نگران این هستید که مصرف کافئین شما خیلی زیاد است به پزشک مراجعه کنید.