Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 29 شهریور 1403 - 04:47

26
شهریور
مصرف چای پررنگ ممنوع!

مصرف چای پررنگ ممنوع!

افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی و خانم‌های باردار باید از مصرف چای پررنگ پرهیز کنند.نوشیدن یک فنجان چای داغ پس از یک روز پرمشغله می تواند خستگی را از تن درآورد. قرن هاست که از این نوشیدنی داغ و آرام بخش

به قلم : سمیرا ربیعی - عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی

 

تحریریه زندگی آنلاین : افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی و خانم‌های باردار باید از مصرف چای پررنگ پرهیز کنند.نوشیدن یک فنجان چای داغ پس از یک روز پرمشغله می تواند خستگی را از تن درآورد. قرن هاست که از این نوشیدنی داغ و آرام بخش، برای آرام کردن ذهن و بدن استفاده می شود.مردم در سراسر جهان چای را به طور روزانه مصرف می کنند. برخی چای پررنگ می نوشند و برخی کم رنگ؛ کافئین موجود در چای باعث آرامش عضلات و سیستم عصبی می شود.اما باید دانست که مصرف زیاد این نوشیدنی مضراتی دارد. مصرف روزانه چای، سموم بدن را افزایش می دهد. علت ریشه ای آن وجود آلومینیوم در برگ های بعضی از انواع چای است.چای یکی از مورد علاقه ترین نوشیدنی ها در سرتاسر جهان است، همه ما می دانیم که چای یک نوشیدنی منحصر بفرد است. اما با وجود این ویژگی های مثبت ، برخی از کارها و یا عادات اشتباه مثل استفاده از چای پررنگ می توانند چای را از یک نوشیدنی مفید به یک نوشیدنی خطرناک تبدیل کنند.خوردن چند استکان چای در طول روز می تواند نیاز شما را برطرف کند؟ خوردن چای همانطور که می تواند مفید باشد ضررهایی را نیز با خود به همراه دارد.شاید بارهای شنیده اید که گفته اند خوردن چای پررنگ برای بدن ضرر دارد و خطرناک است. برخی از شما شاید این مسئله را جدی گرفته باشید و برخی دیگر چندان اهمیتی به این موضوع ندهید.شاید برایتان چای سوال باشد که چای یک نوشیدنی طبیعی است که معمولا در طب سنتی رای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها از آن استفاده می شود پس چطور می تواند برای قلب ضرر داشته باشد؟

بیشتربخوانید:

این افراد از خوردن چای پررنگ خودداری کنند

 

 

 

چای حاوی میزان بالای کافئین است، هرچه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و مصنوعی یافت می‌شود، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود. کافئین، مدر یا ادرار آور است، بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می‌کند. همچنین کافئین موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. از طرفی نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد خواهد شد. کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، چای مصرفی هرچه پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود. از این رو افرادی که مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.

تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می‌شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد. کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد، شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به‌ خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم‌های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.

 بیشتربخوانید:

چرا بیش از 3 بار در روز نباید چای نوشید؟

مزایای بی نظیر نوشیدن چای دارچین

نوشیدن چای برای این افراد ممنوع است

تعداد بازديد: 31 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز