مهر نوشت: خرمالو یکی از بهترین میوههایی است که در روزهای سرد سال خوردن آن توصیه می شود.
خرمالو علاوه بر اینکه کمخونی را از بین میبرد و چربی خون را کاهش میدهد، در فصل پاییز از سرماخوردگی و آنفلوانزا هم پیشگیری میکند.
خرمالو غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، و ویتامین B۶، و همچنین فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است.
جالب است بدانید که ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری، ۷۵.۵ گرم آب، ۵.۹ گرم فیبر، ۲۳ گرم قند، ۷.۶ میلیگرم ویتامین ث، ۲۱۰ میلیگرم پتاسیم، ۱۱ میلیگرم منیزیم و ۰.۱۵ میلیگرم آهن است.
خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیب رسان شده و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها ایمن میکند.
رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتیاکسیدان بتاکاروتن است، برای همین هم خرمالو مانند همه میوهها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشمها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.
بتاکاروتن موجود در خرمالو، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند؛ برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
بیشتربخوانید:
خواص خرمالو از نگاه تغذیه
آشنایی با خواص دانه های یاتوقی انار
زردک (هویج ایرانی) و طب سنتی