تحریریه زندگی آنلاین : تربچه سرشار از فیبر، موادمعدنی و ویتامینهای موردنیاز بدن است و یکی از بهترین سبزیجات برای تقویت سیستم ایمنی، پاکسازی بدن و افزایش سوختوساز چربی است. تربچه از خانواده شببوها است که دارای ریشههای خوراکی میباشد و در دستهبندی صیفیجات قرار میگیرد. تربچه سرشار از فیبر و مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز بدن است. سعی کنید همیشه از تربچه کنار سبزیخوردن استفاده کنید. اگر جزو طرفداران تهیه اسموتی هستید میتوانید یکتا دو عدد تربچه را به ترکیب اسموتی روزانه خود برای پاکسازی بدن و افزایش متابولیسم اضافه کنید.
فواید تربچه برای بدن
تربچه سرشار از ویتامینهای c،k، 6 ، نیاسین و فولاد است. نکته قابلتوجه برای افرادی که به دنبال تقویت سیستم ایمنی بدن هستند این است که برگهای این گیاه 6 برابر بیشتر از ریشه آن داری ویتامین C است بنابراین اگر هدفتان تقویت سیستم ایمنی بدن است حتماً تربچه را به همراه برگ آن استفاده کنید. تربچه سرشار است از مواد معدنی ازجمله کلسیم، پتاسیم، مس، اسیدفولیک و آنتوسیانین که نوعی آنتیاکسیدان قوی است. مصرف تربچه در سبد غذایی، باعث حرکت آسان روده میشود، درنتیجه منجر به بهبود تدریجی اشتها و پیشگیری از یبوست خواهد شد.
بیشتربخوانید:
آشنایی با خواص شگفت انگیز گل کلم
طبع تربچه در طب سنتی
طبع تربچه ازنظر طب سنتی ایران گرم و خشک است. مصلح تربچه از دیدگاه طب سنتی مصرف آن همراه نمک یا عسل یا زیرهای است که در سرکه خیسانده شده باشد.
خواص آب تربچه
بهتر است برای آبگیری از تربچه کوچک و جوان به همراه برگ استفاده کنید. آب تربچه طعم تندی دارد و بهتر است همراه با سایر میوهجات و سبزیجات استفاده شود. نوشیدن آب تربچه به کاهش تب و التهاب کمک میکند. آب تربچه خام برای پاککنندگی و نرم کردن مخاط بدن ازجمله مخاطهای بینی، سلولها، مجاری معده، کیسه صفرا، کبد، رودهها، کلیه و ریهها، همچنین برای معالجه روماتیسم قابلاستفاده است. آب تربچه موجب روشن شدن رنگ چهره، افزایش نیرو، رفع گرفتگی کبد، از بین بردن سنگ صفرا و کلیه، آلرژیها و خارشها، کهیر، یرقان و سرفههای خشک میشود. مصرف روزانهی ترکیب یک قاشق مرباخوری آب تربچه به همراه یک قاشق مرباخوری عسل، سه بار در روز، برای درمان بیماریهایی مانند سرفه معمولی، سیاهسرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی بسیار مفید است.
خواص تربچه
تنظیم متابولیسم و افزایش سوختوساز چربی
پیشگیری از بروز سرطان ازجمله سرطان کولون، پروستات و سینه، کلیه، معده
خاصیت نرمکنندگی اخلاط بدن بخصوص در مخاطهای بینی، سلولها و ریهها با آب تربچه
کمک به درمان رماتیسم.
بهبود گردش خون
کاهش تب
روشنکننده رنگ صورت
پیشگیری از فعالیت آنزیمی که باعث تشکیل جرم دندان میشود
پیشگیری از پوسیدگی و افتادن دندانها
بوی تربچه برای سینوسها مفید است.
پیشگیری از لخته شدن خون
تأثیر مثبت در از بین بردن سلولهای سرطانی در روش شیمیدرمانی
کاهش قند خون و مفید برای دیابتیها
تربچه ادرارآور است و در بهبود مشکلات دستگاه ادراری کمک میکند
مقدار بالای فیبر تربچه به هضم غذا و جذب آب و رفع یبوست کمک میکند و مصرف منظم آن از ایجاد یا گسترش بواسیر پیشگیری میکند.
بیشتربخوانید:
آشنایی با فواید گل کلم ؛ از سلامت قلب تا پوست
کاشت گل کلم و کلم براکلی در منزل
کاهش وزن و لاغری
تربچه سرشار از فیبر غذایی است و خاصیت چربی سوزی و سیرکنندگی دارد بنابراین یکی از مواد غذایی مفید برای کاهش وزن است.
تقویت مو
استفاده از آب تربچه بهصورت موضعی باعث افزایش انتقال جریان خون به سر شده و به تقویت پیاز مو کمک کرده و باعث رویش مجدد موها میشود.
خواص تربچه برای پوست
تربچه حاوی ویتامین C، فسفر، روی و بعضی از ویتامینهای گروه B است که برای سلامت پوست بسیار مفید هستند. آب تربچه به رطوبت رسانی و حفظ آب بین سلولی پوست کمک میکند. برای این منظور، مقداری تربچهی لهشده را در یک کیسه کتانی قرار داده و روی پوست صورت بگذارید.
یک مشت تخم تربچه را به مدت 15 دقیقه در چهار لیوان آب بجوشانید و سپس کناری بگذارید تا خنک شود. با پنبه از این تونیک روزانه بهطور منظم روی دانههای سیاه و لکهها بمالید. جوشانده تخم تربچه برای از بین بردن دانههای سرسیاه و لکههای صورت مفید است. از تونیک تخم تربچه میتوان برای کاهش درد و التهاب ناشی از گزیدگی حشرات نیز از این محلول استفاده نمود. از بین بردن کبودی زیر چشم، اثر ضربه و جای زخم و ککومک با استفاده از ضماد ترب و عسل. مالیدن آب ترب روی پوست از گزش حشرات پیشگیری میکند.
بهبود کارکرد کبد و کیسه صفرا
مصرف تربچه خواص مفیدی برای کبد و صفرا دارد که باعث تنظیم جریان صفرا و بیلیروبین، اسیدها و آنزیمها میشود. تربچه بیلیروبین را که عامل ایجاد بیماری یرقان است از خون پاکسازی کرده و کبد را سمزدایی میکند. بعلاوه تربچه حاوی آنزیمهایی شبیه به مایروسیناس، دیتاستاز و استئار است که برای پیشگیری از عفونت و زخم در کبد و کیسه صفرا مؤثر است. البته استفاده از برگهای تربچه و تربسیاه برای درمان یرقان بسیار مفیدترند.
فواید تربچه برای برونشیت و آسم و اختلالات تنفسی
تربچه خاصیت خلطآور دارد و باعث کاهش خلط سیستم تنفسی ازجمله بینی، گلو، نای و ششها درنتیجه سرماخوردگی، عفونت و آلرژی میشود. مصرف روزانه 3 بار و هر بار 1 قاشق مرباخوری آب تربچه به همراه عسل برای درمان بیماریهایی مانند سرفه معمولی، سیاهسرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی مفید است.
بیشتربخوانید:
خواص و ارزش غذایی کلم بروکلی
خواص تخم تربچه
نوشیدن آب تربچه به کاهش تب و التهاب کمک میکند. ترکیب مقداری تخم تربچه به همراه سکنجبین به پاکسازی معده و درمان مسمومیت کمک میکند.
نوشیدن آب تربچه به کاهش تب و التهاب کمک میکند.
تخم تربچه باعث افزایش ترشح شیر مادر میشود.
اشتهاآور و ضد یبوست است.
خواص برگ تربچه
دمکرده برگ تربچه برای درمان سوزش ادرار استفاده میشود.
مقدار ویتامین C در برگ تربچه 6 برابر خود تربچه است و برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن بهخصوص در فصل سرما بسیار مفید است.
تقویت چشم با آب برگ تربچه
اگر بهعنوان سبزی استفاده شود میتواند به هضم غذا کمک کند.
فواید و خطرات مصرف تربچه در بارداری
مصرف روزانه یک وعده تربچه میتواند مواد مغذی مهمی را برای جنین تأمین کند.
تربچه غنی از کلسیم است که به رشد استخوان و عضلات جنین کمک میکند.
اسیدفولیک موجود در تربچه میتواند مانع از نقصهای مادرزادی شود.
شستشوی کامل تربچه قبل از مصرف اهمیت بسیار بالایی دارد. طبق اعلام دانشگاه ایالتی کلرادو، زنان در دوران بارداری میزان ایمنی بدنشان کاهش پیدا میکند و مستعد بیماری میشوند. غذاهایی که در خاکآلوده رشد کردهاند، احتمالاً حاوی توکسوپلاسموز هستند. این میکروبها ممکن است از سبزیجات خام به بدن منتقل شود و باعث عفونتهای مختلف شود. استفاده از سبزیجات خام نشسته ممکن است منجر به افزایش احتمال عفونت سالمونلا و E.coli شود. تب و کمآبی مرتبط با این عفونتها میتواند بر سلامت کودک شما تأثیر منفی بگذارد. در موارد نادر اگر عفونت زیاد شود میتواند باعث سقطجنین، تولد نوزاد مرده و زایمان زودرس شود.