به گزارش آنا، بامیه یک سبزی از خانوادهی پنیرک بوده و موطن اصلی آن آفریقا یا مناطق گرم آسیاست، ولی بعدها به سایر مناطق دنیا رفته و در حال حاظر در اغلب کشورها کشت میشود.
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم پخته شود.
خواص و مضرات بامیه
بامیه میتواند باعث کاهش چربی خون نیز شود.
ملین مزاج بوده و مدفوع را زیاد میکند.
بامیه در یر طرف کردن بلغم، صفرا و سودا مفید میباشد.
بامیه ادرارآور است.
درمانکننده سوزش و درد در مجاری ادرار است.
بیشتر بخوانید:
اندر احوالات خواص شگفت انگیز خرفه
لعاب حاصل از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرمکننده است و برای درمان سوزاک به کار میرود.
تخم بامیه محرک قلب و ضداسپاسم است.
قدیمترها از بامیه ضماد تهیه کرده و روی زخم میگذاشتند تا آن را التیام دهد.
لعاب و مواد لزج در بامیه، سینههای خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا را و آوازه را باز میکند.
فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک میکند، بدین ترتیب که سرعت جذب قند خون را کاهش میدهد از این رو برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
فیبر موجود در بامیه باعث میشود کلسترول اضافی موجود در بدن دفع شود.
بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می کند.
بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی کننده کرم معده و کرمک را از بین می برد.
بامیه را بجوشانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید این شربت برای درمان زخم گلو و گرفتگی صدا مفید است.
مقوی قوای جنسی و افزایش دهنده مایع جنسی است.
بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست میشود.
بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K ۱۲ است که برای سلامت استخوانها ضروری است.
بامیه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
تحقیقات جدید نشان داده است که بامیه میتواند به پاکسازی کبد و سمزدایی کبد کمک شایانی کند.
بهخاطروجود ویتامین B ۱ در بامیه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریک داروی خوبی به شمار می رود.
بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست میشود.
بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.
بیشتر بخوانید:
با خواص بی نظیر کلم بروکلی آشنا شوید
باخواص و مضرات گیاه چوچاق آشنا شوید!
مصرف بامیه به پوست لطافت می بخشد.
به افرادی که مبتلا به آسم هستند به شدت توصیه میشود که بامیه مصرف کنند.
بامیه سرشار از فولات و آهن است و بنابراین مصرف آن برای رفع کم خونی مفید میباشد.
این سبزی مغذی سبب تقویت اعصاب شده و قوه بینایی را نیز افزایش میدهد.
بامیه به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامینهای «آ» و «ث» و تقویت سیستم ایمنی میتواند ماده غذایی مناسبی برای زنان باردار، کودکان در حال رشد و افرادی که به دلیلی دچار وقفه در رشد شده اند محسوب شود.
لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند، بسیار مفید است.
جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع میکند.
بامیه به پوست لطافت میبخشد.
بر روی پوست و کرکهای آن، مقداری منگنز و کالبات وجود دارد که غذای غدد داخلی بوده و ترشح انها را تنظیم مینماید.
همچنین اشتها به غذا را زیاد میکند.
برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود.
در برگ و ساقه بامیه، مقدار زیادی ید وجود دارد، در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است.
بامیه در بعضی افراد ممکن است سوءهاضمه یا حالت تهوع هم بهوجود آورد.
بعضیها هم از ازدیاد تعریق پس از خوردن بامیه و تخم آن شکایت میکنند.
فراموش نکنید استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی توصیه نمیشود.
طبع بامیه چیست؟
طبیعت بامیه سرد و بسیارتر است.
مصلح بامیه چیست؟
اشخاص با مزاج سرد اگر بخواهند بامیه بخورند بهتر است که آن را با ادویهی گرم مانند دارچین، آویشن، زردچوبه، زیره، فلفل و نمک که مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بامیه هستند، میل کنند.
بیشتربخوانید:
دمنوش عناب و زرشک؛ معجون سلامتی