Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:35

13
اردیبهشت
طبع پیاز چیست؟

طبع پیاز چیست؟

طبع پیاز به میزان تندی و شکل آن بستگی دارد. هرچه پیاز تندتر باشد و شکل کشیده‌تری داشته باشد، گرمی آن بیشتر است. مصرف این سبزی بدون مصلح در افراد گرم مزاج باعث سردرد می‌شود.

احتمالا با پیاز به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن و تواناییش در از بین بردن بوی زهم مواد غذایی آشنا هستید. اما این سبزی پرخاصیت اگر با مزاج شما سازگار نباشد، باعث بروز سردرد می‌شود؛ بنابراین ضروری است قبل از مصرف این سبزی با طبع و مصلحات آن آشنا شوید.

طبع پیاز؛ آیا طبع پیاز سفید و قرمز یکسان است؟
طبع پیاز در طب سنتی گرم و خشک است. گرمی ۴ درجه دارد و گرمی پیاز در درجه سوم قرار دارد، این بدین معنی است که پیاز بسیار گرم است. پیاز قرمز در مقایسه با پیاز سفید گرمی بیشتری دارد. در واقع در طب سنتی اعتقاد بر این است که هرچه تندی و تیزی پیاز بیشتر و شکل آن کشیده‌تر باشد، میزان گرمی و خشکی آن هم بیشتر است. اگر گرم مزاج هستید، بهتر است پیاز گرد و سفید بخورید که گرمی کمتری داشته و با مزاج شما سازگارتر باشد.

طبع پیاز پخته چگونه است؟
طبع پیاز پخته هم مشابه با پیاز خام است، البته پختن پیاز از گرمی آن می‌کاهد و طبع آن را به اعتدال نزدیکتر می‌کند. پیاز خام بیشتر خاصیت دارویی دارد و افزایش دهنده گرمی و خشکی بدن است، اما پیاز پخته حالت غذایی دارد.

مصلح پیاز؛ سرکه، کاسنی، آب انار و شستن پیاز با آب و نمک
مصرف پیاز در افراد گرم مزاج به ویژه در فصول گرم سال و مناطق گرمسیری باعث بروز سردرد می‌شود، این افراد باید از زیاده‌روی در مصرف پیاز اجتناب کنند و یا آن را همراه با مصلح مصرف کنند. از مصلحات این گیاه می‌توان به آب انار، کاسنی و سرکه اشاره کرد. سرکه و کاسنی طبع سردی دارند و طبع آب انار هم معتدل یا سرد است، بنابراین مصرف این مواد غذایی همراه با پیاز، میزان گرمی آن را می‌کاهد. همچنین برای تعادل طبع پیاز آن را با آب و نمک بشویید. ترشی پیاز در مقایسه با پیاز خام یا پخته گزینه مناسب‌تری برای افراد گرم مزاج است.

خواص پیاز؛ از پیشگیری از سرطان تا درمان گوش درد

از خواص پیاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشگیری از سرطان با مصرف پیاز قرمز
کاهش کلسترول بد خون و بهبود سلامت قلب به دلیل دارا بودن فلانوئید
پیشگیری از پوکی استخوان مرتبط با افزایش سن
تقویت سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی به دلیل دارا بودن سلنیوم
دارای خاصیت ضدالتهابی و موثر در درمان آسم و آلرژی
پیشگیری از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه با تحریک تولید پروتئینی به نام گلوتاتین
پیشگیری از پوسیدگی دندان با کاهش باکتری‌های مضر دهان
داروی شناخته شده در اوگاندو غربی برای درمان ناتوانی جنسی و اختلال عملکرد جنسی
تقویت سلامت مغز و بهبود حافظه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی
تسکین درد ناشی از گزش حشرات با قراردادن یک تکه پیاز روی محل گزش
درمان گوش درد با پیاز

نحوه مصرف؛ از مصرف خام تا تهیه داروی گیاهی
مطابق با یکی از روش‌های زیر پیاز را به رژیم غذاییتان اضافه کنید و از خواص بی شمار آن بهره‌مند شوید.

۱. پیاز خام مفیدتر از پیاز پخته
پیاز خام ترکیبات آلی بیشتری نسبت به پیاز پخته دارد. معمولا بیشتر از پیاز قرمز به صورت خام استفاده می‌شود. پوست خارجی پیاز حاوی مقدار زیادی فلانوئید است و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، در هنگام پوست کندن پیاز تنها لایه نازک بیرونی آن را جدا کنید. پیاز پوست کنده به شدت جاذب میکروب است، بنابراین آن را داخل ظروف در بسته داخل یخچال و در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. از پیاز خام می‌توان برای تهیه انواع سالاد و ساندویچ استفاده کرد.

۲. پیاز پخته از بین برنده بوی زهم غذا
معمولا از پیاز در آشپزی برای از بین بردن بوی زهم مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی استفاده می‌شود. استفاده از پیاز سفید در آشپزی رایج‌تر از پیاز قرمز است، حتی اگر از پیاز قرمز در آشپزی استفاده کنید، رنگ این پیاز‌ها بعد از پخته شدن از بین می‌رود. از پیاز می‌توان در پخت غذا‌هایی مانند سوپ، انواع خورشت و ... استفاده کرد. همچنین می‌توانید از پیاز داغ برای پخت و تزئین آش، حلیم و ... استفاده کنید.

۳. چای پیاز درمان کننده سرماخوردگی
برای درمان سرماخوردگی چای پیاز بنوشید. این چای تقویت کننده سیستم ایمنی بوده و در درمان سرماخوردگی موثر است. برای تهیه این چای پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید، سپس آن را به همراه مقداری آب در ظرف بریزید و بجوشانید. برای طعم بهتر این چای می‌توانید از زنجبیل استفاده کنید.

۴. تعادل طبع و افزایش ماندگاری پیاز با ترشی انداختن
ترشی انداختن این گیاه از میزان گرمی آن می‌کاهد و باعث می‌شود بتوانید آن را برای مدت طولانی نگهداری کنید. برای درست کردن ترشی پیاز سفید ابتدا آن را پوست بگیرید و داخل شیشه بریزید. سپس به آن سرکه، ادویه و نمک اضافه کنید.

۵. تهیه داروی گیاهی با آب پیاز
آب پیاز در ترکیب با موادی مانند شیر، عسل و آب سبزی‌های دیگر، خاصیت درمانی دارد و از آن برای درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، گوش درد، استفراغ، درمان لک صورت و موخوره استفاده می‌شود.

سخن آخر
بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز واقعا آزار دهنده است؛ می‌توانید با جویدن باقالا، جعفری، مغزگردو و نان برشته آن را از بین ببرید. همچنین بعد از پوست کندن و خرد کردن این گیاه پرخاصیت دست بوی بدی می‌گیرد که با چند ترفند ساده می‌توانید از شر این بوی بد خلاص شوید.

منبع: ستاره

برچسب ها: خواص پیاز، پیاز، طبع پیاز، پیاز قرمز، پیاز سفید، مصلحات پیاز، خواص پیاز پخته، درمان گوش درد تعداد بازديد: 656 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز