دفتر واحد بهبود تغذیه وزارت بهداشت
بیشترین میزان شیوع در سالمندان، زنان سنین باروری و کودکان مشاهده می شود. در سال ۲۰۱۲، در امریکا ۴۰درصدکودکان ۲۴- ۸ماهه دچار کمبود ویتامین ( کمتر از ۳۰ نانو گرم در میلی لیتر) بودند. همچنین، ۲۱درصد کودکان ۱۸-۶ ساله با وزن طبیعی کمبود ویتامین داشتند.
۳۴درصد کودکان چاق در این گروه سنی با کمبود ویتامین (کمتر از ۲۰ نانو گرم در میلی لیتر) مواجه بودند. در عربستان ۵۸درصد کودکان ۱۴-۵ ساله با کمبود ویتامین مواجه هستند.
ویتامین D، یک ویتامین محلول در چربی میباشد که متابولیت فعال آن ۲۵هیدروکسی ویتامین D نام دارد. چرخش مقادیر کافی این متابولیت در گردش خون جهت حفظ سلامت استخوانها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی، گنادها، عضلات و غیره در تمام سنین و نژادها ضروری میباشد.
از عوارض کاهش سطح ۲۵هیدروکسی ویتامین D سرم می توان به خطر بروز بیماریهایی مانند سرطان، دیابت نوع ۱، استئوپروز و اختلالات خود ایمنی مثل بیماری MS اشاره کرد.
يكي از اقدامات دفتر بهبود تغذیه جامعه براي پيشگيري از كمبود اين ويتامين بازنگري دستور عمل مكمل ياري در كودكان زير ۲ سال است. براساس دستور عمل جديدكليه كودكان بايد از روز ۵-۳ پس از تولد قطره حاوي ۴۰۰ واحد بین الملی (IU) ويتامينD و IU ۱۵۰۰ ويتامين A به ميزان ۲۵ قطره در روز مصرف كنند.
همچنين كميته ملي مشورتي پيشگيري وكنترل كمبود ويتامين D توصيه ميكند مکملیاری هر دو ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D برای کودکان ۱۲-۲ سال انجام شود. برنامه مکملیاری ویتامینD به میزان یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی یکبار در ماه در دبیرستانهای دخترانه و پسرانه کشور از سال ۱۳۹۴ مورد اجرا گذاشته شده است.