Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 06:17

23
فروردین
تغذیه مناسب قبل از کنکور و امتحانات

تغذیه مناسب قبل از کنکور و امتحانات

وعده غذایی قبل از کنکور و امتحانات مثل صبحانه و وعده غذایی قبل از امتحان، به کیفیت عملکرد مغز در مدت امتحان و کنترل استرس مربوط به آن کمک زیادی می‌کند.

دکتر مصطفی نوروزی، دکتر رزا زاوشی؛ دانشیار و متخصصین تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین

 

برخی توصیه‌های تغذیه‌ای برای شب قبل از کنکور و امتحانات

استفاده از غذاهای خوب و سنتی ایرانی و انواع‌های خورش‌های آب‌پز و یا سرخ کردنی و ادویه و چربی کمتر و از غذاهای سبک‌تر از معمول، باشد و از مصرف غذاهای شور و تند و ترش و نفاخ پرهیز شود.

فست فود بخصوص سوسیس و کالباس در غذا نباشد. چیبس و پفک و نوشابه مصرف نشود.

سعی در عدم مصرف غذاهای رستوران‌ها و پیتزا و ساندویچ و سالاد تهیه شده در بیرون از منزل به علت احتمال مسمومیت حتی از نوع خفیف توصیه می‌شود.

 مصرف گوشت قرمز و مرغ و ماهی و تخم مرغ و گردو و سیب به علت داشتن آهن، پروتئین، امگا سه و روی در افزایش قدرت تمرکز در ایام کنکور نقش دارد.

چای غلیظ و قهوه و نسکافه به علت داشتن کافئین ممکن است باعث بی‌خوابی و اضطراب شود. حدود 10 شب وقت مناسب برای خواب است.

استرس کنکور از نوع استرس مثبت است و طبیعی است. واژه فرانسوی کنکور به معنی سد و قبولی در کنکور به معنی گذشتن از سد می‌باشد.

البته اکنون با افزایش ظرفیت ورود به دانشگاه‌ها دیگر استفاده از واژه سد دیگر خیلی مصداق ندارد.

اگر استرس مانع از خواب شد، بهترین راه نوشیدن یک لیوان شیرکم چرب و یک عدد خرما یا یک حبه قند است.

زیرا از اسید آمینه‌ای موجود در شیر به نام تریپتوفان در مغز ماده سروتونین ساخته می‌شود، که باعث ایجاد آرامش و خواب می‌شود.

برخی توصیه‌های تغذیه‌ای برای صبحانه قبل از کنکور و امتحانات

وظیفه والدین به موقع برخواستن از خواب و آماده کردن صبحانه قبل از برخواستن دانش آموز از خواب است.

بدون صبحانه عازم کنکور نشوید، قدرت تمرکز و پاسخگویی به سئوالات پائین خواهد بود.

زیرا قند خون به علت 8-7 ساعت خواب پایین آمده و باید با صبحانه مناسب بالا برود تا تجزیه و تحلیل مغز کامل باشد.

در سینی صبحانه کنکور چند تکه نان بر حسب نیاز مصرف شود تا اندک اندک با آزاد شدن قند آن، کمک به افزایش تمرکز و عدم احساس گرسنگی شود، به همراه نان، پنیر، خامه، عسل، خرما، گردو یا هر مربا که شخص دوست دارد می‌تواند مصرف کند، چای کمرنگ حداکثر یک لیوان و کمی کم‌تر از روزهای دیگر مصرف شود.

چای نباید پر رنگ باشد تا با حالت دیورتیک و تکرردفع ادرار شخص را اذیت نکند.

از خوردن کله پاچه، عدسی، غذای شب مانده و میوه و هندوانه بهتر است در صبحانه قبل از کنکور صرف نظر کرد.

در برخی مصرف شیر ممکن است در آن شرایط دارای استرس مناسب نباشد.

یک بطری آب خنک و چند شکلات به همراه خود داشته باشند چند جرعه آب در حین کنکور ایجاد آرامش می‌کند.

برخی توصیه‌های تغذیه‌ای برای ناهار قبل از کنکور و امتحانات

اگر زمان کنکور شما بعدازظهر است از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، شور، ترش و تند استفاده نشود.

مصرف ماست و دوغ هرچند مفیدند، ولی به علت پیشگیری از افت فشارخون و حالت خواب آلودگی و بیحالی در وعده ناهار قبل از کنکور مصرف نشود.

مصرف مایعات زیاد ممکن است باعث آزردن شخص در زمان امتحان شود.

غذاهای بیرون، رستورانی و ساندویچ به علت خطر مسمومیت غذایی خفیف یا شدید بهتر است مصرف نشود.

انواع خورش‌های ایرانی کم چرب و کم ادویه و یا جوجه کباب و خوراک ماهی توصیه می‌شود.

مصرف سالاد خیار و گوجه و پیاز و یا سبزی جات در آن وعده استفاده نشود، بهتر است.

مصرف یک عدد موز بعد از غذا بعلت جذب تدریجی قند آن در دستگاه گوارش تا مدت طولانی شخص احساس سیری می‌کند.

 

برچسب ها: تغذیه و امتحانات، تغذیه و کنکور، غذاهای مناسب قبل از امتحان، صبحانه قبل از امتحان، صبحانه قبل از کنکور، توصیه تغذیه ای قبل از امتحان، وعده غذایی قبل از امتحان تعداد بازديد: 1094 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز