Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 00:05

15
بهمن
با مصرف ماکیان، حواس پرتی را بجا آوریم!

با مصرف ماکیان، حواس پرتی را بجا آوریم!

از فواید گوشت ماکیانی مانند بوقلمون و مرغ می‌توان به اثرات آنها در کنترل وزن، احساس شادابی و کاهش افسردگی و بهبود قدرت تمرکز اشاره نمود. حتی ماکیان در بهبود کم‌خونی هم موثرند.

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

بعضی پزشكان چینی معتقدند كه گوشت مرغ باعث برطرف شدن علائم اسهال، احتباس مایعات در بدن و کاهش اشتهای مرتبط با عدم تعادل در عملکرد پانكراس و طحال می‌شود.

امروزه مصرف گوشت ماكیانی كه به آنها هورمون و آنتی‌بیوتیك تزریق می‌شود اكیداً منع می‌شود.

فواید خاص ماکیان

ماکیان و اضافه وزن

 گوشت سفید بوقلمون یكی از منابع غنی پروتئین است که دارای مقدار بسیار كمی چربی است.

بنابراین گوشت بوقلمون انتخاب غذایی مناسبی در رژیم‌های كاهش وزن است.

ضمناً مرغ بدون چربی و اردك بدون پوست و پخته شده نیز از غذاهای مناسب در رژیم‌های كاهش وزن هستند.

به‌طور كلی غذاهای غنی از پروتئین با اثر بر مركز اشتها باعث تحریک مرکز سیری و در نتیجه احساس سیری و توقف در غذا خوردن می‌شوند.

ماکیان و افسردگی

گوشت بوقلمون غنی از اسیدآمینه تریپتوفان است كه برای تولید سروتونین ضروری است.

سروتونین از ناقلین عصبی شیمیایی است كه یكی از نقش‌های آن حفظ احساس شادابی و كنترل اشتها است.

كمبود سروتونین در مغز می‌تواند منجر به افسردگی و یا احساس گرسنگی مزمن شود.

از طرف دیگر با كاهش تابش نور خورشید در زمستان سطح سروتونین بدن كاهش می‌یابد، لذا مصرف بوقلمون در زمستان می‌تواند این كاهش را تا حدی جبران نماید و از این رو برای افرادی كه دچار گرسنگی و یا افسردگی مزمن هستند، بسیار مناسب است.

ماکیان و قدرت تمركز

گوشت ماكیان و پرندگان شکاری حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدآمینه تیروزین است كه برای تولید دوپامین و نورآدرنالین در مغز ضروری‌اند.

نورآدرنالین و آدرنالین باعث تحریك سلول‌های مغزی و افزایش قدرت تمركز و سطح هوشیاری ذهنی می‌شوند.

بنابراین مصرف ماكیان برای افرادی كه در روزهای خاصی دچار اختلال در  تمركز و یا به اصطلاح رایج حواس پرتی می‌شوند، بسیار مناسب است.

ماکیان و حساسیت غذایی

از آنجا كه بروز واكنش‌های آلرژیك به دنبال مصرف گوشت مرغ و بوقلمون به ندرت مشاهده شده است بنابراین می‌توانند غذای مناسبی برای رژیم‌های حذفی باشند.

ماکیان و کم خونی

اردك، غاز، كبك و قرقاول همگی حاوی آهن هم هستند كه به راحتی  توسط بدن جذب می‌شود.

گوشت این سه پرنده برای افرادی كه تمایل به استفاده از گوشت قرمز ندارند بسیار مفید است و به حفظ ذخایر آهن بدن آنها و جلوگیری از بروزکم خونی كمك می‌كند.

مقدار آهن موجود در گوشت تیره بوقلمون 3 برابر بیشتر از گوشت‌های روشن است.

 

برچسب ها: گوشت ماکیان، فواید ماکیان، ماکیان و اضافه وزن، ماکیان و افسردگی، ماکیان و قدرت تمركز، ماکیان و حساسیت غذایی، ماکیان و کم خونی، خواص بوقلمون تعداد بازديد: 527 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز