دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
استئوآرتریت شایعترین نوع آرتریت است که در آن سطح غضروف كه انتهای استخوان را در بر میگیرد بتدریج تحلیل میرود.
فاصله بین مفصل و استخوان باعث میشود تا لیگمانهای اطراف مفصل شلتر شوند و در نتیجه مفاصل ثبات خود را از دست بدهند.
علائم استئوآرتریت
یک قسمت برآمده استخوان به سمت بیرون مفصل رشد میکند و مفصل بزرگتر شده و تغییر شكل میدهد.
درد، التهاب، و خشکی مفصل در این بیماری شایع است. پیشرفت بیماری و تخریب کامل غضروف باعث ایجاد ناراحتیهای بسیار شدید میشود.
درمانهای رایج استئوآرتریت
مسکنها مانند آسپرین، داروهای غیراستروئید ضد التهابی در این موارد ممکن است تجویز شوند.
مواد غذایی مفید در استئو آرتریت
امگاتری و استئو آرتریت
ماهی روغنی و دانه كتان میتوانند برای التهاب ناشی از استئوآرتریت مفید باشند.
فولات و استئو آرتریت
غلات صبحانه، نانهای غنی شده با اسید فولیك، حبوبات، اسفناج، كلم، مارچوبه و گلكلم حاوی فولات هستند.
بنابراین مصرف آنها برای افرادی كه از آسپرین و سایر مسكنها استفاده میكنند میتواند مفید میباشد، زیرا این داروها باعث كمبود اسیدفولیک میشوند.
آهن و استئو آرتریت
گوشت قرمز بدون چربی، ماهی و غلات صبحانه غنی شده حاوی مقادیر زیادی آهن هستند.
با توجه به اینکه مصرف طولانیمدت داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی باعث كاهش سطح آهن سرم میشود بنابراین استفاده از این موادغذایی برای این دسته از بیماران مفید است.
ویتامین C و استئو آرتریت
مركبات، توتها و سبزیجات به جایگزینی ویتامین C از دست رفته ناشی از مصرف طولانیمدت آسپرین كمك میكنند.
بعلاوه میوهها و سبزیها در جایگزینی پتاسیم از دست رفته ناشی از مصرف آسپرین نیز موثرند.
پرهیز غذایی در استئو آرتریت
كیكها، غذاهای سرخ شده، مارگارین، روغن، خامه، فرآوردههای لبنی پرچرب، شیرینیها، بیسكویتها و شكلاتها در افراد دارای اضافه وزن باید محدود شوند.
كاهش وزن به بهبود علائم استئوآرتریت خصوصا در ناحیه لگن و زانو كمك میكند.
سایر اقدامات
روغن ماهی و مكمل روغن گل مغربی برای افراد مبتلا به بیماریهای التهابی مفید است.