دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
نفخ بر اثر عمل باكتریها بر پروتئین و كربوهیدراتهای هضم شده در روده بزرگ ایجاد میشود.
بیش از 250 نوع گاز از بدن در اثر عمل این باكتریها خارج میشود.
نیتروژن، اكسیژن، هیدروژن، دی اكسید كربن و متان تا 99 درصد این گازها را تشكیل میدهند.
درمانهای رایج نفخ
در صورت عدم وجود علائم دیگر، رعایت توصیه های تغذیهای و اصلاح شیوه زندگی میتواند موثر باشد.
مواد غذایی مفید برای نفخ
گیاهان دارویی و نفخ
آویشن، رزماری و رازیانه به عمل هضم كمك میكند و بهتر است همراه با گل كلم، كلم بروكلی و حبوبات كه باعث نفخ میشوند استفاده شود.
دارچین دارای اثرات ضد اسپاسم و ضد میكروبی، است و تصور میشود كه به كاهش نفخ كمك میكند.
دانه رازیانه و زیره سیاه نیز اثر آرام بخشی بسیار خوبی بر دستگاه گوارش دارند.
چای بابونه به كاهش التهاب مجرای گوارشی و رفع نفخ كمك میكند.
نعنا به صورت دم كرده به برطرف شدن گاز شكم، آرام كردن روده بزرگ كمك میكند.
ماست پروبیوتیک و نفخ
ماست پروبیوتیك به حفظ سطح باكتریهای مفید كه برای هضم لازمند كمك میكند.
مواد غذایی كه باید در نفخ پرهیز شوند
حبوبات و نفخ
حبوبات حاوی قندهای استاكیوز و رافینوز هستند كه توسط باكتریهای روده ایجاد نفخ میكنند، مارچوبه كه حاوی اینولین است اثر مشابهی دارد.
کلم ها و نفخ
كلم بروكلی، كلم و ذرت شیرین باعث ایجاد گاز زیادی میشود.
قندهای الکلی و نفخ
سوربیتول و شیرین كنندههای موجود در نوشیدنیهای مختلف به سختی هضم میشوند و باعث ایجاد گاز در بسیاری از افراد میشوند.
سایر اقدامات
ورزش از ایجاد گاز و احتباس آن در بدن جلوگیری میكند.
ماساژ شكم به دفع گاز حبس شده در بدن كمك میكند.