متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگرضا نیستانی
صرع اختلال فعالیت الكتریكی مغز است.
بیماری دائمی نیست ولی میتواند ارثی باشد. در یک پژوهش، با حذف مواد غذایی حساسیتزا از رژیم غذایی كودكانی كه سردردهای میگرنی و حملات صرعی داشتند، دیگر حملهای نداشتند یا دفعات آن كمتر بود.
مواد حساسیتزای متداول عبارتاند از شیر گاو و پنیر، مركبات، تخم مرغ، گندم، ذرت، گوشت خوك، گوجه فرنگی و شكلات.
پس از درمان با سایر طبهای جایگزین و پیروی تدریجی از آنها، میتوان دوز داروهای ضد تشنج را پس از چند هفته كاهش داد.
ممكن است دارو درمانی همواره الزامی باشد ولی باید در اندازهای كه عوارض جانبی كمتری داشته باشد، مصرف شود.
هدف طب مكمل یا جایگزین تنظیم فعالیت مغز است. محركهایی كه موجب فعالیت مغزی میشوند (مانند قهوه، الكل، چای، تنباكو، كولاها و شكلات) باید حذف شوند.
الف) مواد مغذی مورد نیاز برای صرع
كلسیم- منیزیم، هر كدام 1 گرم قبل از خواب و نصف این مقدار 12 ساعت بعد؛ در اشكال سیتراته، گلوكوناته یا شلاته، دستگاه عصبی را تنظیم میكنند.
گیاه درمانی
سنیل الطیب– تنتور، یك قطره چكان در آب، 3 تا 4 بار در روز، آرام كننده و سركوب كننده خفیف حملهها؛
قاشقك- 1 قاشق مرباخوری تنتور سه بار در روز برای حملات مكرر.
ب) سایر درمانهای مفید برای صرع
رایحه درمانی در صرع
اکلیل کوهی- دوزهای كم ممكن است مفید باشد، فقط تحت نظارت یك رایحه درمان مصرف شود.
طب فیزیكی
ماساژ؛
ماساژ شیاتسو؛
ماساژ بافتهای عمقی؛
حركت درمانی؛
درمان ذهنی – جسمی
یادگیری در جهت ایجاد امواج مغزی آهستهتر از طریق كنترل دستگاه عصبی خودكار؛
خواب درمانی.