Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 14:53

19
مهر
مراقبت از لب ها

مراقبت از لب ها

بيش از يك قرن است كه پزشكان و دانشمندان درصدد يافتن مرحمی برای درمان خشکی و ترک خوردگی لب‌ها و زيباتر جلوه دادن آن هستند.

دكتر نگار بهروز؛ پزشك عمومي

 

مراقبت از لب‌ها كار دشواری نیست، فقط باید به التهاب یا هرگونه دردی كه ممكن است در آنها احساس كنید، توجه كرده و نكات زیر را در نظر بگیرید.

 

چرب كردن لب‌ها
همانند سایر ارگان‌های بدن، پوست لب نیز دارای دو بخش بیرونی و درونی است؛ اما برعكس سایر قسمت‌های پوست، بخش درونی یا میانی آن هیچ مو یا غده عرق ندارد. به عبارت دیگر، این بخش به طور مستقیم تحت تأثیر شرایط محیطی دچار آسیب‌دیدگی می‌شود و هیچ راهی برای محافظت از آن وجود ندارد. لب‌ها به دلیل نداشتن غدد چربی، خیلی زود خشك شده و ترك می‌‌خورند؛ به همین دلیل باید مرتب آنها را مرطوب و چرب كرد. تا جایی كه می‌توانید لب‌هایتان را زبان نزنید و پوست آنها را با ناخن‌های‌تان جدا نكنید. این كار باعث حساسیت و سوزش پوست لب می‌شود. بعد از مسواك زدن دندان‌ها می‌توانید گاهی مسواك را روی لب‌ها نیز بكشید تا سلول‌های مرده پوست لب از آن جدا شوند و سلول‌های جدید بهتر رشد كنند. البته برای كشیدن مسواك روی لب‌ها بهتر است پرزهای مسواك از نوع نرم باشد بعد از اینكار از پماد لب استفاده شود.

 

داروهای طبیعی برای لب‌ها 
بیش از یك قرن است كه پزشكان و دانشمندان درصدد یافتن مرحمی برای درمان خشكی و ترك‌خوردگی لب‌ها و زیباتر جلوه دادن آن هستند. اغلب داروهایی كه تاكنون تهیه شده‌اند، حاوی وازلین می‌باشند، ولی تأثیر آنها موقتی و زودگذر است و باید به طور مستمر مورد استفاده قرار گیرند. داروهایی كه از مواد طبیعی تهیه می‌شوند، بهترین نتیجه را دارند. برخی از این داروها را می‌توان به صورت خانگی نیز تهیه نمود.

 

مواد لازم جهت تهیه پماد لب خانگی

موم عسل 1- 2 قاشق سوپخوری 
روغن گیاهی (روغن بادام یا روغن زیتون یا جوجوبا) 5- 6 قاشق سوپخوری 
عسل 2 قاشق سوپخوری 
روغن مخصوص (نعنا، اسطوخودوس، بابونه و ...) 2 قطره 
كپسول ویتامین E (400 میلی‌گرمی) 1عدد  


روش تهیه
روغن را به صورت غیر مستقیم با قرار دادن ظرف روغن داخل ظرف حاوی آب جوش (روی شعله) داغ كرده موم را با روغن تركیب و ذوب كنید. سپس آن را از روی حرارت برداشته، عسل را بیفزایید و خوب هم بزنید تا كاملاً مخلوط شوند. بگذارید تركیب به دست آمده كمی سرد شود و بعد روغن مخصوص و پودر كپسول ویتامین E باز شده را به آنها اضافه كنید. تركیب فوق را داخل ظرفی ریخته و نگهداری كنید. اگر كمی سفت شد، نگران نباشید؛ زیرا با كمی حرارت دادن دوباره نرم می‌شود. قبل از استفاده اجازه دهید این پماد خانگی كاملاً خنك شود. به همین راحتی می‌توانید یك داروی بسیار طبیعی و مؤثر تهیه كرده و مورد استفاده قرار دهید. مسلماً در برخورد با افراد، صورت آنها بیشتر توجه ما را جلب می‌كند و در این میان لب نیز یكی از بخش‌های اصلی صورت است. لب‌های نرم و صورتی رنگ نشان می‌دهند كه شما فرد سالمی هستید و به سلامت خود اهمیت می‌دهید. لب‌ها، حساس‌ترین بخش بدن انسان هستند و به همین دلیل نیاز به مراقبت ویژه دارند. مراقبت از لب فقط به انجام یك كار خاص محدود نمی‌شود، بلكه مجموعه‌‌ای از نكات ما را به آنچه كه می‌خواهیم، می‌رسانند. محافظت از لب‌ها در برابر آب و هوای سرد و خشك، مصرف میوه و سبزیجات فراوان، خوردن غذاهایی كه حاوی ویتامین‌ها هستند و نوشیدن آب زیاد در طول روز، به سلامت و زیبایی آنها كمك می‌كند. اگر از پماد مخصوص لب استفاده كنید و لب‌هایتان را همواره مرطوب نگه دارید نیز نتیجه بهتری عایدتان خواهد شد.

 

چند گام اساسی برای از بین بردن ترك‌های لب
 مقدار بیشتری آب بنوشید.  میوه‌‌ها و سبزیجات بیشتری بخورید.  به پشت بخوابید و از بالش نرم و تمیز استفاده كنید تا از فشار آوردن روی صورت و لب‌های شما هنگام خواب جلوگیری شود.  سلول‌های مرده پوست لب را از روی آن با مسواك خود جدا كرده و سپس چرب كنید.  سطح لب را پماد مخصوص لب بمالید (گوشه‌های لب را نیز فراموش نكنید). سعی كنید تمام طول شب پماد روی لب‌های‌تان بماند تا صبح بعد از بیداری متوجه شوید كه ترك‌ها از بین رفته‌اند.   شرایط آب و هوایی روی لب‌ها اثر می‌گذارد. آب و هوای سرد و خشك و آسیب‌های ناشی از نور خورشید به پوست لب آسیب می‌رساند.   كمبود ویتامین‌ها نیز سلامت لب‌ها را به خطر می‌اندازند؛ مثل ویتامین A، B، C، B2،  E   حساسیت به برخی محصولات اثر نامطلوب روی لب‌ها دارند.  برخی از داروها باعث خشكی و ترك‌خوردگی لب‌ها می‌شوند.   بیماری دیابت نیز شرایطی را به وجود می‌آورد كه در آن لب‌ها درد می‌گیرند. تكرر ادرار، خستگی مفرط و تشنگی زیاد نیز از دیگر علائم این بیماری است.  بیماری كاوازاكی نیز نوعی اختلال خونی نادر است كه با خشكی شدید لب‌ها همراه می‌باشد.  آلوئه‌ورا یكی از بهترین داروها برای رفع خشكی و ترك لب‌هاست.   ورقه‌های تقریباً نازك خیار را می‌توانید روی لب‌ها بمالید و از نتایچ آن بهره‌مند شوید.   مواد موجود در محصولات و لوازم آرایشی مورد استفاده خود را چك كنید.

 

برچسب ها: پوست و زیبایی، مراقبت های پوستی، نگهداری از لب، پوست پوست شدن لب، بیماری پوستی تعداد بازديد: 925 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز