منیژه غفوری
مواد لازم برای 6 نفر
بادمجان دلمهای 3 عدد درشت
روغن مخصوص سرخ كردن حدود 250میلی لیتر (1 پیمانه)
گوشت چرخكرده 500 گرم
پیاز خرد كرده 1 عدد
سیر له كرده 2 حبه
كنسرو گوجه فرنگی خرد كرده 1 قوطی 400 گرمی
اُرگانو یك دوم قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
نمك وفلفل به میزان لازم
اسپاگتی 250 گرم
نخود فرنگی پخته 250 گرم
پنیر چدار رنده كرده 90 گرم
پنیر پارمسان رنده كرده 90 گرم
خرده نان 4 قاشق سوپخوری
جعفری خرد كرده برای تزئین به میزان لازم
روش تهیه اسپاگتی سیسیلی
بادمجانها را بشوئید و با پوست به عرض 3 میلیمتر ببرید. آنگاه روغن را در تابه مناسبی بریزید و حلقههای بادمجان را به صورت یك لایه در تابه بچینید و سرخ كنید. سپس بادمجانها را روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود. حالا گوشت، پیاز، سیر، گوجهفرنگی، ارگانو، رب گوجهفرنگی، نمك و فلفل را به آن بیفزائید.
اكنون سس فراهم كرده را 20 -30 دقیقه، بجوشانید تا اندكی غلیظ شود. اینك اسپاگتی را در آب جوش دارای نمك و اندكی روغن، بپزید و همینكه نرم شد، آن را در صافی بریزید. آنگاه اسپاگتی، نخود فرنگی و هر دو پنیر را به سس گوشت بیفزائید و مخلوط كنید.
سپس قالب عمیق 23 سانتیمتری را چرب كنید، نیمی از خرده نان را به دیوارهها و كف قالب بپاشید و كف و دیوارههای قالب را با حلقههای بادمجان بپوشانید. به گونهای كه لبه بادمجانها روی هم قرار گیرند. حالا اسپاگتی را درون قالب، روی بادمجانها بریزید و اندكی با پشت قاشق، فشار دهید.
اكنون روی اسپاگتی را نیز با باقیمانده بادمجان بپوشانید و باقیمانده خرده نان را رویش بپاشید. آنگاه قالب را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و اسپاگتی را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، بپزید. سپس قالب را از فر درآورید و پس از 5 دقیقه، اسپاگتی را از قالب جدا كنید و با جعفری بیارائید.