سرور چاووشی
مواد لازم برای4-6 نفر
نمك 3 قاشق چایخوری
اسپاگتی 1 بسته 500 گرمی
روغن مایع 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
پیاز خردكرده 2 عدد متوسط
گوشت چرخكرده 400 گرم
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه یكدوم قاشق چایخوری
فلفل دلمهای سبز خردكرده 2 عدد
نخودفرنگی پخته 1 پیمانه
آبلیمو 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
روش تهیه اسپاگتی با سس بلونیز
قابلمه بزرگ و مناسبی را از آب پر كنید، دو قاشق چایخوری از نمك را در آن بریزید و روی اجاق بجوشانید. آنگاه اسپاگتی را به مدت تقریبی 7 دقیقه در آب جوش بپزید و بعد در آبكش بریزید. حالا روغن را در تابه مناسب و گودی بریزید و روی اجاق گرم كنید.
سپس پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. اكنون گوشت را بیفزائید و تفت دهید تا رنگ آن تغئیر كند. آنگاه رب گوجهفرنگی، نمك باقیمانده، فلفل سیاه، فلفل دلمهای، نخودفرنگی و آبلیمو را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر، سس بلونیز را تفت دهید. آنگاه اسپاگتی را با سس مخلوط كنید و در ظرف مناسبی بریزید.
یادآوری1: میتوانید از نخودفرنگی كنسروی نیز استفاده كنید.
یادآوری2: در صورت دلخواه میتوانید پس از مخلوط كردن سس بلونیز با اسپاگتی آن را در ظرف نسوزی به گنجایش 2 لیتر بریزید، رویش 1 پیمانه پنیر موزارلای رنده كرده بپاشید و به مدت تقریبی 10 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
نكات مهم
پاستا دارای تنوع فراوانی است. همواره سعی كنید از پاستای باكیفیت استفاده كنید كه دارای صددرصد آرد گندم است. پاستای خشك، معمولاً تا مدتها خاصیتش باقی میماند. اما اگر شما كیسه پاستا را باز میكنید و آنها را در ظرف درپوشیده نگه میدارید، صبر كنید تا پاستای داخل شیشه تمام شود، آنگاه كیسه بعدی را باز كنید و محتویات آن را در شیشه بریزید تا تاریخ مصرفش رعایت شود.
شاید درست كردن پاستا، تابع چهارچوب خاصی نباشد و لزومی به رعایت همه اصول به طور دقیق نباشد. اما توجه داشته باشید كه برخی از اشكال پاستا، با انواع خاصی از سسها تناسب بیشتری دارند. پاستای دراز مانند، اسپاگتی، لینگوئین، تالیاتلی و فتوچینی، بیشتر با سسهای خامهای، روغنی و یا سبزیهای ریز خردكرده تناسب دارد.
بعضی از سسها مانند؛ سس پنیری، گوجه فرنگی و سبزی بیشتر مناسب پاستاهای توخالی است. مانند، پاستای قلمی (پنه)، فنری (فوزیلی) و ماكارونی. اشكال پاستای توپر، مانند راویولی مناسب سسهای سادهای هستند كه با كره، روغن زیتون و گوجه فرنگی درست شدهاند.
برای درست كردن سوپ رقیق بهتر است از پاستاهای ریز مانند، پاستاهای برنجی، جو مانند و مربعی شكل استفاده كرد و از مدلهای صدفی و پاپیونی در سوپهای غلیظتر استفاده كرد. پاستا را با آب جوش و كمی نمك بپزید و هر چند وقت یكبار، آنها را با قاشق هم بزنید تا به هم نچسبند. دستور پخت پاستا، روی بستههایشان نوشته شده ولی باید حواستان باشد تا زیاد نپزد و شكلش را از دست ندهد!