Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 12:04

18
آبان
اشكنه كشك و خُرفه

اشكنه كشك و خُرفه

ابتدا برگ‌های خرفه را از ساقه جدا كنید، بشوئید و خرد كنید. آن‌گاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید. خرفه را بیفزائید و تفت دهید، سپس پیازداغ، گردو، مخلوط آب و كشك را به خرفه اضافه كنید.

اعظم گلزارمنش

 

 

مواد لازم برای 4 نفر

خرفه                  500 گرم

روغن یا كره         5 قاشق چایخوری

پیازداغ                3 قاشق سوپخوری

گردو آسیاب كرده  100 گرم

آب                     1 لیتر

كشك                 500 گرم

نعنا داغ              4 قاشق سوپخوری

پیازداغ، نعناداغ و گردو اضافی به میزان لازم

 

روش تهیه اشكنه كشك و خُرفه

ابتدا برگ‌های خرفه را از ساقه جدا كنید، بشوئید و خرد كنید. آن‌گاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید. خرفه را بیفزائید و تفت دهید، سپس پیازداغ، گردو، مخلوط آب و كشك را به خرفه اضافه كنید و 20دقیقه، بجوشانید. حالا نعنا داغ را بیفزائید و مخلوط كنید.

اكنون اشكنه را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز داغ و نعناداغ و گردو بیارائید و میل كنید.

نكات خواندنی

خرفه گیاهی است علفی و یكساله با برگ‌هایی گوشت‌دار كه به صورت متقابل بر روی ساقه می‌رویند. نوع خودروی آن ساقه‌های گسترده‌ای در سطح زمین دارد؛ ولی انواع پرورشی آن دارای ساقه‌ای ضخیم و به صورت قائم است كه تا 30سانتیمتر طول دارد. گل‌ها كوچك و به رنگ زرد روشن می‌باشند.

خرفه به صورت خودرو در بسیاری از بوستان‌ها، اراضی شن‌زار، حاشیه دریاچه‌ها و زمین‌های زراعی و باغستان‌ها می‌روید و نوعی علف هرز مزارع است. این گیاه در بیشتر نقاط ایران نیز به صورت خودرو می‌روید و كمتر به صورت پرورشی در بازار موجود است. خرفه در مصر باستان تا به امروز به صورت سبزی، ادویه و گیاه دارویی مصرف می‌شود.

نام خرفه در دارونامه كشورهای فرانسه، مكزیك، اسپانیا و ونزوئلا به صورت رسمی وجود دارد. خرفه یكی از منابع خوب ویتامین C است. قسمت‌های خوراكی خرفه، برگ، گل و ساقه آن است كه می‌توان به صورت سالاد و یا پخته در سوپ مصرف نمود. از خرفه می‌توان به اندازه اسفناج به صورت خوراكی استفاده نمود.

 

برچسب ها: روش تهیه اشکنه، اشکنه کشک، اشکنه خرفه، آموزش اشکنه، اشکنه با کشک، اشکنه با خرفه، مواد لازم اشکنه، تهیه اشکنه تعداد بازديد: 7433 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز