Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 20:20

1
شهریور
خوراك بلغورگندم و كنگر ويژه بيماران گوارشی

خوراك بلغورگندم و كنگر ويژه بيماران گوارشی

طرز تهیه خوراك بلغورگندم و كنگر

 

 

در ماه رمضان به علت مصرف یكباره حجم زیاد غذا در زمان افطار بسیاری از افراد به مشكلات گوارشی مبتلا می‌شوند، یكی از این مشكلات ریفلاكس است. برای پیشگیری و درمان این مشكل به نكات زیر توجه فرمائید.  از مصرف مواد غذایی محرك مانند نوشابه‌های گازدار، چای پررنگ، قهوه، گوجه‌فرنگی، مركبات و آب آنها، ادویه‌جات و بخصوص فلفل پرهیز نمایید.  مصرف مواد غذایی چرب و سرخكرده و شیرینی‌ها را كاهش دهید.  مواد غذایی كم‌چرب مانند شیركم چرب را جایگزین مواد غذایی پرچرب كنید.  از مصرف شكلات، نعنا و محصولات حاوی نعنا (مانند قرص نعنا و عرق نعنا) اجتناب نمائید.

 وعده‌های غذایی كوچك ، كم حجم و مكرر بخورید.  همراه غذا آب ننوشید و آب را بین وعده‌های غذایی میل كنید.  حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از خواب غذا نخورید.  هنگام غذا خوردن لباس تنگ نپوشید و از كمربند استفاده نكنید.  موقع غذا خوردن راست بنشینید.

 در هنگام خواب، سر را حدود 20 سانتیمتر بالاتر از تنه قرار دهید.  كاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه‌وزن برای بهبود علائم ریفلاكس مفید است.  سیگار نكشید.

 

مواد لازم برای 4 نفر

 

بلغور گندم......................................................1 پیمانه

روغن هسته‌ی انگور.........................................4 قاشق سوپخوری

لوبیا سبز تازه و خردكرده.................................20 عدد

كنگر خردكرده ..............................................10 ساقه

تره‌فرنگی خردكرده.........................................1 بوته

قارچ ورقه‌ای خردكرده..................................150 گرم

سیب‌زمینی (استامبولی) خردكرده ..................4 عدد

نمك...........................................................به میزان لازم

 پودر تخم‌گشنیز...........................................1 قاشق چایخوری

رب گوجه‌فرنگی ..........................................1 قاشق سوپخوری

آب مرغ......................................................1 پیمانه

مواد لازم برای تهیه‌ی سس سبزی:

كدوسبز پخته.............................................1 عدد

هویج پخته................................................1 عدد

پیازچه.....................................................2 ساقه

زنجفیل تازه و رنده‌كرده..............................1 قاشق‌ چایخوری

بادام‌زمینی بی‌نمك بوداده.........................1 قاشق سوپخوری

گشنیز تازه و خردكرده..............................1 قاشق سوپخوری

سركه‌ی برنج     1 قاشق سوپخوری

 

 

روش تهیه

 ابتدا بلغور را در حدود 2 ساعت بخیسانید. حالا آن را با مقدار كمی آب و نمك بپزید. بعد از پخت، روغن را بیفزائید. لوبیا سبز، كنگر و تره‌فرنگی را نیز بخارپز كنید. اكنون قارچ، سیب‌زمینی و سبزی‌های یادشده را با بلغور تركیب كنید. نمك، تخم گشنیز، رب گوجه‌فرنگی و آب مرغ را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم بپزید. اینك خوراك را برای پذیرائی در ظروف مناسبی بكشید و همراه با سس میل كنید.

روش تهیه‌‌ی سس: همه‌ی مواد را درون كاسه‌ی مخلوط‌كن بریزید و پوره كنید. آن‌گاه سس را در حدود یك ساعت در یخچال نگه‌دارید تا خنك شود.

 

 

برچسب ها: زندگی آنلاین، اموزش اشپزی، خوراك بلغورگندم و كنگر تعداد بازديد: 494 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز