ننوشیدن آب کافی در طول روز علاوه بر عوارض متعدد دراز مدت، موجب تجمع لاکتات در بدن و بروز خستگی زودرس در افراد می شود.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران با بیان اینکه بدن انسان به ازای هر یک کیلو کالری مصرف انرژی به یک سی سی آب نیاز دارد، گفت: به هنگام پیاده روی هر 15 تا 20 دقیقه یک لیوان آب بنوشید.
دکتر محمد هاشمی در گفت وگو با ایرنا افزود: هنگام پیاده روی به دلیل افزایش مصرف انرژی و همچنین از دست دادن مایعات بدن از طریق تعریق نیاز به آب برای ایجاد تعادل در سوخت و ساز زیاد می شود.
وی ادامه داد: برای اینکه بدن دچار کم آبی و عوارض ناشی از آن نشود توصیه متخصصان تغذیه بر این است که هنگام پیاده روی به ازای هر 15 الی 20 دقیقه یک لیوان آب بنوشید.
هاشمی اظهارکرد: ننوشیدن آب کافی در طول روز علاوه بر عوارض متعدد دراز مدت، موجب تجمع لاکتات در بدن و بروز خستگی زودرس در افراد می شود.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران با بیان اینکه بدن انسان هنگام پیاده روی در کنار نوشیدن آب به کربوهیدرات های ساده و پروتئین نیز نیاز دارد، گفت: طی فعالیت بدنی گلیکوژن که شکل ذخیره شده کربوهیدرات داخل عضلات است مصرف می شود که به منظور حفظ آن و پیشگیری از پایین آمدن سطح قند خون بعد از ورزش از خوراکی هایی که موجب جبران سریع قند خون می شوند باید استفاده کنیم.
هاشمی ادامه داد: پروتئین های با کیفیت بالا و هضم آسان نیز از دیگر خوراکی های توصیه شده است. نان و پنیر به همراه مقادیری سبزی و چند عدد خرما نیز جیره مناسبی است.
متخصص بهداشت عمومی گفت: پیاده روی در طبیعت با سرعت متوسط در 45 دقیقه حدود سه کیلومتر طی می شود و تقریباً 200 الی 250 کیلوکالری انرژی مصرف می شود که معادل خوردن یک میان وعده سبک نظیر دو کف دست نان و یک قوطی کبریت پنیر است.
وی گفت: ورزش کردن گرچه برای سلامتی امری ضروری است ولی به هیچ وجه نمی تواند به تنهایی عاملی برای کاهش وزن محسوب شده زیرا کالری مصرفی آن به سرعت توسط خوردنی های روزمره جایگزین می شود.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران اضافه کرد :این مقدار کالری سوزی هنگام کوهنوردی افزایش قابل ملاحظه ای می یابد به نحوی که 4 ساعت کوه پیمایی حدود 2000 کیلوکالری یعنی معادل انرژی مورد نیاز یک روز انسان بالغ مصرف می کند.
هاشمی با بیان اینکه هنگام ورزش واکنش شیمیایی در بدن رخ می دهد که ممکن است در برخی شرایط مضر بوده باشد،گفت: با افزایش فعالیت بدنی مصرف اکسیژن نیز افزایش می یابد که بالطبع باعث ازدیاد رادیکال های آزاد شده در نتیجه شرایط برای استرس اکسیداتیو مهیا می کند.
وی همچنین اضافه کرد: استرس اکسیداتیو با بر هم زدن تعادل میان تولید رادیکال های آزاد و دفاع های آنتی اکسیدانی می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی ما داشته باشد نظیر افزایش خطر ابتلا به سرطان و یا سکته های قلبی است.
وی ادامه داد: البته سیستم دفاعی بدن به خوبی با این پدیده مقابله می کند به خصوص افرادی که به طور مرتب و دائم ورزش می کنند از دفاع قدرتمندتری نیز برخوردار هستند و بایستی با مصرف مواد آنتی اکسیدان به این سامانه دفاعی کمک کرد.
هاشمی گفت: مواد آنتی اکسیدان که به یاری سیستم دفاعی بدن می آیند ویتامین های E و C و همچنین بتاکاروتن موثرترین آنتی اکسیدان ها هستند که به وفور در میوه جات و سبزیجات یافت می شوند .
وی توصیه کرد:برای حفظ تندرستی روزانه 3 تا 4 عدد میوه به اضافه دو لیوان سبزی خام خرد شده (سالاد) در جیره غذایی خود لحاظ کنید.
عصر ايران