افراط در مصرف کربوهیدراتها، مصرف نکردن میوه و سبزی، مصرف فستفودها، مصرف گوشت خام و نخوردن صبحانه از عادات نامناسب غذایی است.
تغذیه در سالم زیستن انسان نقش مهمی دارد و عادتهای بد غذایی، میتوانند بر سلامت تمام ارگانهای بدن تأثیر منفی بگذارند؛ بنابراین تمام افراد باید برای حفظ سلامت خود، مجموعهای از انواع گروههای غذایی را به تناسب در رژیم روزانهشان قرر دهند. در غیر این صورت و در اثر مصرف نامناسب این گروهها، بدن با آسیبهایی جدی مواجه خواهد شد. در ادامه به بررسی برخی از عادتهای غذایی اشتباه و تأثیر منفی آنها بر دستگاه گوارش میپردازیم.
کربوهیدرات
عادت اول: افراط در مصرف کربوهیدرات و ابتلا به کبد چرب
متأسفانه برخی از افراد، تمایل زیادی به مصرف انواع کربوهیدراتها مانند نان و برنج دارند و در طول روز هم به اندازه کافی میوه یا سبزی نمیخورند، در حالی که گنجاندن حجم بالایی از کربوهیدراتها در رژیم غذایی روزانه، باعث بروز چاقی مفرط میشود.
از آنجا که افراد چاق و پرخور، در کنار کربوهیدراتها به مصرف غذاهای چرب هم علاقه دارند، ابتلا به بیماری کبد چرب و عوارض ناشی از آن برایشان دور از انتظار نخواهد بود.
پس بد نیست که با اندکی تغییر در سبک خورد و خوراک و کم کردن مصرف کربوهیدرات و چربیها، احتمال ابتلا به کبد چرب را در خود کاهش دهید.
عادت دوم: مصرف نکردن میوه و سبزی و ابتلا به یبوست
در حالت عادی، خوردن ۳ وعده غذای اصلی همراه ۲ میانوعده، به تمام افراد سالم توصیه میشود. نتایج مطالعههای مختلف نشان میدهد که مصرف ۵ وعده میوه و سبزی در طول روز، خطر ابتلا به انواع سرطانها از جمله سرطانهای دستگاه گوارش را تا حد قابل قبولی کاهش میدهد. پس اگر تا امروز اهل خوردن میوهها و سبزیها نبودهاید، بهتر است سبزیها را در کنار وعدههای اصلی غذایی و میوهها را هم در میانوعدههایتان جای دهید.
نکته دیگر این است که شما میتوانید با مصرف به اندازهی فیبر غذایی که به وفور در سبزیها و میوهها وجود دارد، تحرک طبیعی دستگاه گوارش را حفظ کنید.
کسانی که علاقه چندانی به خوردن میوهها و سبزیها نشان نمیدهند، با کاهش دریافت فیبر غذایی، دچار کاهش تحرک طبیعی دستگاه گوارش و در نتیجه ابتلا به عوارض ناشی از آن مانند یبوست خواهند شد.
اعتیاد به فست فود
عادت سوم: مصرف فستفود و ابتلا به ریفلاکس
متأسفانه گرایش به مصرف فستفودها و غذاهای آماده، از بدترین ارمغانهای زندگی ماشینی است. چربی بیش از اندازه و افزودنیهایی مانند انواع سس یا پنیرهای چربی که به فستفودها اضافه میشوند، از مهمترین دلایل چاق شدن نسل امروز نسبت به نسلهای گذشته است.
از طرف دیگر، افزودنیها، نگهدارندهها و مواد تشکیلدهنده فستفودها با تأثیر منفی بر دستگاه گوارش، باعث بالا رفتن احتمال ریفلاکس معده به مری میشوند.
به عبارت سادهتر، کسانی که به اصطلاح دچار ترش کردن یا همان برگشت اسید از معده به مری میشوند، باید مصرف فستفودها و غذاهای حاضری را کنار بگذارند...
منبع: همشهری آنلاین
برای خواندن بخش دوم- 7 عادت نامناسب غذایی را بشناسید- اینجا کلیک کنید.