دبیر انجمن علمی اپتومتری ایران گفت:قاب عینک باید بر اساس نمره عینک و چهره فرد انتخاب شود نه مد روز و استفاده نکردن از عینک آفتابی عامل بروز آب مروارید زوردس است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس محمدرضا زرین صبح امروز در نشست خبری که در دفتر انجمن علمی اپتومتری ایران برگزار شد اظهار داشت: برگزاری کنگره اپتومتری ایران در ارتقاء سطح اطلاعات جامعه اپتومتری و عینکسازیهایی که از وزارت بهداشت مجوز دارند، بسیار موثر است.
وی با اشاره به اینکه اپتومتری و سالمندان یکی از محورهای اصلی کنگره امسال است افزود: با توجه به اینکه جامعه ما رو به سالمندی است و قشر سالمند به واسطه سن یا بیماریهای چشمی نیازهای خاصی دارند ارتقاء توانایی اپتومتریها برای ارائه خدمات بهتر ضروری است.
زرین خاطرنشان کرد: تازهترین نوع لنزهای تماسی چه از نظر جاگذاری و چه از حیث کارهای پژوهشی در زمینه ساخت لنزهای تماسی در کشور در این کنگره ارائه میشود.
به گفته دبیر انجمن علمی اپتومتری ایران اختلالات دید دو چشمی در اطفال با محوریت تنبلی چشم از دیگر مواردی است که در کنگره اپتومتری در مورد آن بحث و تبادل نظر میشود.
این متخصص اپتومتری تصریح کرد: از آنجایی که عینکسازیها عملکردشان در ارائه خدمات طبی و ساخت عینک بسیار موثر است. در این کنگره انجمن اپتومتری ایران برای نخستین بار و به طور رسمی آموزش مداوم را با 6 امتیاز بازآموزی برای عینکسازان به صورت دو کارگاه برگزار میکنیم چرا که معتقدیم هر گروه پزشکی و علمی که با بینایی سر و کار دارند باید بر مبنای علمی عمل کند.
زرین در پاسخ به اینکه وضعیت تولید عدسی و تجهیزات عینک در داخل کشور چگونه است گفت: در حال حاضر چند کارخانه مهم در کشور عدسی تولید میکنند و بخش پژوهشی قوی دارند و اگر واحدهای تولیدی با تمام ظرفیت کار کنند و بازاریابی خوبی راهم داشته باشند شاید بتوان گفت 50درصد نیاز بازار به راحتی تامین میشود ولی متاسفانه تولیدکنندگان داخلی تبلیغات مناسبی برای ارائه مشخصات کالاهای تولیدی خود ندارند و مصرف کنندگان از جمله اپتومتریها مشخصات فنی کالای داخل را به خوبی نمیشناسند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان داشت: از طرفی برخی کالاهای خارجی لزوماً شناسنامهدار نیستند و ما از مشخصات آنها اطلاعی نداریم و به عنوان درمانگر نمیتوانیم کیفیت آن را تضمین کنیم که در این راستا ادارههای استاندارد و مراکز تولید داخل باید قویتر عمل کنند.
وی یکی دیگر از مشکلات در تجویز عینک و لوازم طبی را تجویز نابجا برشمرد و افزود: گاهی برخی فروشندگان برای ارائه کالاهای خارجی با قیمت بالا پیشنهاداتی به مشتری میدهند که لزوماً مورد نیاز فرد نیست و فقط هزینه بالایی به او تحمیل میشود در صورتی که تجویز عدسی با لایههای مختلف باید روند درمان داشته باشد که آموزش در اصلاح این فرهنگ غلط بسیار موثر است.
وی تاکید کرد: انتخاب قاب عینک یک بحث بازاری و تجاری نیست بلکه اپتومتریست باید با در نظر گرفتن نمره چشم، فرم صورت و رنگ چهره قاب عینک را به بیمار پیشنهاد کند ولی اکنون انتخاب قاب عینک به یک شو تبدیل شده و فرد بر اساس مد روز و نه مشخصات خود قاب، عینک را انتخاب میکند فارغ از اینکه ممکن است این عینک با او سازگاری نداشته باشد.
زرین در بخش دیگری از سخنان خود در مورد خصوصیات یک عینک آفتابی مناسب گفت: از آنجایی که اشعه ماورای بنفش در محیط اطراف فراوان است باید با استفاده از عینک آفتابی مناسب این اشعه کمتر به بافت نرم چشم برسد چون این اشعه سریع دربافتها جذب میشود. کمکم بافت را میسوزاند که به مرور سبب کدورت آن نیز میشود و یکی از دلایل آب مروارید زودرس همین امر است.
این متخصص اپتومتری تصریح کرد: اگر نور ورودی به چشم تنظیم شود و 85 درصد نور عمومی را حذف کنیم بینایی کامل 10 دهم خواهیم داشت. نور زیاد پتانسیل بینایی و راحتی بینایی را کاهش میدهد.
وی در مورد برگزاری پانزدهمین کنگره سراسری علمی اپتومتری ایران گفت: این کنگره 12 امتیاز بازآموزی برای متخصصین اپتومتری و کارشناسان و 6 امتیاز بازآموزی برای عینکسازان مجاز دارد که از ۱۵ تا ۱۷ شهریور در مرکز همایش آفرینشهای فرهنگی و هنری حجاب برگزار میشود.
منبع: خبرگزاری فارس