چربی ترانس چیست؟ در چه مواد غذایی وجود دارد و برای کاهش مصرف آن چه باید کرد؟
پاسخ ارائه شده توسط: دكتر پیام فرح بخش؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی
چربی ترانس در واقع تبدیل روغنهای گیاهی به روغن جامد توسط فرایند هیدروژنه کردن ميباشد که با تغییر در پیوندهای شیمیایی اسیدهای چرب از حالت سیس به ترانس تبدیل میشوند و به این ترتیب نگهداری روغن آسانتر شده و طول مدت نگهداری نیز افزایش خواهد یافت.
چربی ترانس در روغنهای جامد هیدروژنه، مارگارین و صنایع تولید بیسکویت و شیرینی بکار ميرود و از آنجاییکه سازمان بهداشت جهانی توصیه ميکند افراد کمتر از یک درصد انرژی روزانه خود را از چربیهای ترانس دریافت کنند، لذا باید از مصرف روغن جامد هیدروژنه در منزل پرهیز نمود.