سلام، میخواستم ازشما بپرسم برای پخته و نرم شدن میوههایی كه روی درخت نمیرسند و بعد از برداشت هنوز هم سفت و سبز هستند چكار باید كرد؟ مخصوصا گلابی كه همیشه موقع خرید سبز و سفت است و دوست دارم تا كاری بكنم كه زرد، نرم و رسیده بشود و موقع خوردن خیلی خوشمزه بشود. دراحادیث ائمه اطهار و امامان هم مخصوصا امام صادق (ع) در مورد خوردن گلابی برای زیبایی سفارش شده است. ممنون میشوم اگر به سوالم سریعتر جواب بدهید. متشكرم
پاسخ ارائه شده توسط: دکتر احمدرضا درستی، متخصص تغذيه
در مورد روش رسیدن گلابی، اگر میوههایی مانند سیب و گلابی در خارج یخچال نگهداری شوند، رسیدهتر خواهند شد. البته اگر میوه بسیار کال چیده شده باشد، بخوبی در محیط بیرون یخچال نیز رسیده نخواهد شد. در صنعت با قرار دادن میوهها در معرض گاز اتیلن، رسیده شدن آنها را تسریع میکنند.
به هر حال هیچ چیز مثل میوهای که خودش رسیده شده، نخواهد بود. البته میوه رسیده وقتی به بازار وارد میشود، خرابی زیادی دارد و به همین دلیل بسیاری از باغداران میوه را سبز میچینند تا بعدا رسیده شود. اگر خواننده گرامی از میوههای رسیده و حتی لکزده خریداری کند و از بین آنها سالمترینهایش را میل کند، بهتر از میوههایی است که با روشهای صنعتی و یا با نگهداری طولانی مدت، تا حدودی رسیده شوند.